Yellen: FOMC’de Çoğunluğa Göre Bu Yıl Faiz Artırımı Gerekiyor...

Yellen: FOMC’de Çoğunluğa Göre Bu Yıl Faiz Artırımı Gerekiyor...


TÜRKİYE


Yurtiçi Piyasalar Ekside Kapandı…

Bugün BIST100 endeksi Perşembe kapanışına göre %0,67 kazançla 77677,78seviyesinden, VİOP30 ise %0,76 kazançla 95,65’den kapandı.


İran Dışişleri Bakanı Zarif, bugün Ankara'da Çavuşoğlu ile görüşecek

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, bugün Ankara'da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantılarına katılmak amacıyla New York'ta bulunan İran Dışişleri Bakanı Zarif, bugün ABD'den Türkiye'ye geçecek. Zarif'in Türkiye ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşeceği belirtiliyor. Zarif ve Çavuşoğlu arasında yapılacak görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin başta siyaset, ekonomi ve kültür olmak üzere diğer alanlarda da geliştirilmesi ve bölgesel gelişmelerin ele alınacağı öngörülüyor. Dışişleri Bakanı Zarif, yarın Cuma günü Tahran'a dönecek. Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Ağustos ayında İran'a sürpriz bir ziyaret düzenlemişti.


Kremlin: Putin ekimde Türkiye'yi ziyaret edebilir

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ekim ayında Türkiye'yi ziyaret edebileceğini söyledi. Peskov düzenlediği basın toplantısında Putin'in ekim ayında Türkiye'yi ziyaret edip etmeyeceği şeklindeki bir soru karşısında, "Bu ihtimali dışlamıyoruz" dedi. Peskov 'hazırlıkları yapılan etkinlikler kesinleştiğinde gerekli açıklamaların yapılacağını' da belirtti.

 


AMERİKA


ABD hisse senetleri

Rapor yazıldığı sırada vadeli piyasalarda S&P 500 %0,23 kayıpla 2147,75 seviyesinden, Dow Jones %0,15 düşüşle 18111 Nasdaq ise %0,18 ekside 4852’den kapandı.


Yellen: FOMC’de çoğunluğa göre bu yıl faiz artırımı gerekiyor

Yellen, konuşma metninde para politikasına yer vermedi ancak soru-cevap bölümü hareketli geçti.

Yellen, soru cevap bölümünde ise faiz artırımı için kesin bir takvim olmadığına işaret etti ancak FOMC’nin çoğunluğu bu yıl faiz artırımın gerekebileceğini düşünüyor dedi.

Başkan ayrıca 2008'den bu yana global bankacılık sistemi için önemli 8 büyük ABD bankasının 800 milyar $ sermaye artırımı yaptığına vurgu yaparak ABD bankalarının Lehman krizine göre çok daha güçlü olduklarını ifade etti.

Yellen: "Fed, bankaların risklerini izleme şekli üzerinde çalışmaya devam edecek" dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

"Fed, küçük bankaların sermaye kurallarının basitleştirilmesini aktif olarak düşünüyor. Fed, stres testi değişiklerinde büyük bankaların sermaye zorunluklarını artıracak. ABD’nin bankacılık sistemi, iyi sermayelendirilmiş. Kredi büyümesinde artış ve sorunlu kredilerde düşüş var. "


FED/Kashkari: ABD ekonomisinin, aşırı ısınmadan önce ilerlemek için hala alanı var.

FED/Kashkari: ABD ekonomisinin, aşırı ısınmadan önce ilerlemek için hala alanı var. Fed'in ekonomiyi büyütebilmek için negatif faizleri kullanması olası değil. İşgücü piyasası ve tam istihdam hakkında bildiğimizi sandığımızdan daha az şey biliyoruz.



AVRUPA


Avrupa Endeksleri

Rapor yazıldığı sırada Dax spot endeksi %0,74 kazançla 10438,3, CAC40 %0,77 artıda 4432,45, FTSE100 endeksi ise %0,61 artıda 6849,38’de işlem görüyordu.


Draghi: Şu anda, Euro bölgesi ya da Almanya’nın ekonomisinde aşırı ısınma görmüyoruz.

ECB/Draghi: Şu anda, Euro bölgesi ya da Almanya’nın ekonomisinde herhangi bir aşırı ısınma görmüyoruz. Bankaların düşük karlılığında ana faktör ECB’nin para politikası değil. Uzun vade için düşük faiz oranları, varlık piyasasında aşırı değerlenme riski taşıyabilir. Diğer politikalar olmaksızın güçlü ve sürdürülebilir ekonomik toparlanma olmaz. Diğer politika alanları daha etkin katkıda bulunmalı. Para politikamızı tamamlayacak diğer ekonomik politikalar gerekli. Şu anda ihtiyacımız olan, önlemlerimizin tüm etkilerini geliştirebilmesine izin vermek. Uzun süreli düşük faiz oranları varlıkların aşırı değerlendirmesi riskini getirebilir. Konut reel gayrimenkul fiyatlarını güçlü bir şekilde yükseltecek her şeyi izliyoruz. Avrupa ve ulusal seviyelerde kararlı eylemlere ihtiyaç var. Para politikamız büyüme ve istihdamı destekliyor. İleride yüksek faiz oranlarına dönebilmek için bugün düşük faiz oranları bir gereklilik. Şu anda ihtiyacımız olan şey, önlemlerimizin tam etki yapmasını sağlamak.


Alman Maliye Bakanlığı: "Deutsche Bank için kurtarma planı" haberi yanlış

Alman Maliye Bakanlığı, hükümet ve piyasa düzenleyicilerin Deutsche Bank için bir kurtarma planı hazırlığında olduğu yönünde medyada çıkan haberleri yalanladı. Haftalık Die Zeit'da çıkan ve Brüksel, Frankfurt ve Berlin'deki adı verilmeyen yetkililere dayandırılan haberde, Alman Hükümetinin piyasadan sağlayamaması halinde Deutsche Bank'a ek sermaye ödemesi yapabilmek için yasal konuların üzerinde çalıştığı ileri sürülmüştü. Bakanlık sözcüsü, "Haber yanlış. Hükümet herhangi bir kurtarma planı hazırlamıyor" dedi.


Bugün Açıklanan Önemli Veriler…

Almanya - GfK Tüketici Güveni - Ekim – Açıklanan: 10,0 Beklenti: 10.2 Önceki: 10.2

ABD - Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) (Ağu) Açıklanan: -0,4% Beklenti:-0,4% Önceki:1,1%      

ABD - Dayanıklı Malları Siparişleri (Aylık) (Ağu) Açıklanan: 0,0% Beklenti:-1,4% Önceki: 3,6%


Yarının ajandasında neler var?

02:50 – Japonya – Perakende Satışlar (Yıllık) (Ağu) Beklenti:--1,8% Önceki:-0,2%

11:00 – Türkiye – Yabancı Turist Sayısı (Yıllık) (Ağu) Önceki:36,70%

12:00 – Euro Bölgesi – Tüketici Güven Endeksi (Eyl) Beklenti:--8,0 Önceki:-8,5   

15:00 – Almanya – TÜFE (Yıllık) (Eyl) Beklenti:-0,6% Önceki:0,4% 

15:00 – Almanya – TÜFE (Aylık) (Eyl) Beklenti:-0,0% Önceki:0,0%

15:30 – ABD – Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (çeyreklik) (2. Çeyrek) Beklenti:-1,3% Önceki:1,1%

15:30 – ABD – Toptan Eşya Stokları (Ağu) Beklenti:--62,60B Önceki:-58,78B       

15:30 – ABD – İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları Beklenti:-260K Önceki:252K

15:30 – ABD – Kişisel Tüketim (2. Çeyrek) Beklenti:-2,0% Önceki:2,0%    

17:00 – ABD – Bekleyen Konut Satışları (Aylık) (Ağu) Beklenti:-0,3% Önceki:1,3%           

*Japonya Merkez Bankası Kuroda konuşması gerçekleşecek.
*FED Başkanı Janet Yellen konuşması gerçekleşecek.
*FED Başkanları Harker, Lockhart,Powell ve Kashkari konuşacak.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç