Rusya Halep'te Bombardımanı Durdurma Süresini Uzattı...

Rusya Halep'te Bombardımanı Durdurma Süresini Uzattı...

 Rusya Suriye'nin Halep kentine yaptığı hava bombardımanına ara verdiği süreyi tekrar uzattığını söyledi.

Rusya art arda dokuzuncu gün de de hava saldırısı yapmayacağını açıklarken gözlemciler kentin isyancıların elindeki bölgelerine son günlerde de saldırıların devam ettiğini söylediler.Savunma bakanlığı sözcüsü Tümgeneral Igor Konashenkov dün Rus uçaklarının Halep'i değil bombalamak, üzerinden bile uçmadıklarını söylemişti. Savunma bakanlığı yetkililerinden Sergei Rudskoi ise, dün ayrı bir açıklama yaparak moratoryumun uzatıldığını söyledi ancak süre belirtmedi.

Ancak Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, hava saldırılarına verilen aranın Cumartesi günü sona ermesinden sonra bombardımanın yeniden başladığını, ancak bu kez kentin güneybatısındaki mevzilere yöneldiğini bildirdi. Doğu Halep'te bu günlerde hava saldırılarında ölen sivil olmadığı da bildirildi.Sivil savunma uzmanı İbrahim Ebu el Laith de geçen hafta boyunca isyancıların elindeki bölgelerin uçak ve top ateşine maruz kaldığını söyledi.

ABD savunma bakanlığı Rusya'dan, yeni ilan edilen süreyi kentteki sivillere yardım malzemesi gönderilmesi için kullanmasını istedi.ABD dışişleri bakanlığı sözcüsü John Kirby, "Şiddette her azalmayı memnunlukla karşılarız ancak bunun yanı sıra gerçek bir taahhüt ve insani yardımın fiilen halka ulaştırıldığını da görmek isteriz. Zaten bu sürecin amacı da buydu" dedi.

Rusya isyancıların sivillerin tahliyesini engellediğini ve kentten çıkmak isteyenlere ateş açtıklarını iddia ediyor.İsyancılar ise doğu Halep'te kalanların hiçbir işine yaramadığını ve kentten siyasi muhaliflerini uzaklaştırmak isteyen Suriye hükümetinin bir oyunu olduğunu iddia ettikleri ateşkesi kabul etmemişlerdi.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç