ABD tüketici güveninde düşüş Dolar rallisini sarstı

ABD tüketici güveninde düşüş Dolar rallisini sarstı

Apple Bilançosu Şaşırttı...

Apple 3. çeyrek bilançosunu açıkladı. Apple'ın net karı, geçen yılın aynı dönemine göre %19 düşüşle 9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ayrıca teknoloji devinin geliri de geçen yılın aynı dönemine göre %9 azalarak 46.9 milyar dolara geriledi. Böylece, şirket, 2001 mali yılından bu yana ilk defa yıllık net kar ve gelirinde düşüş yaşamış oldu.

Tüketici güveninde düşüş Dolarda düşüşü tetikledi

Dün ABD’de açıklanan Tüketici Güven Endeksi’nin  98.6 seviyesine geriledi. ABD tüketici güven endeksi Eylül’de 103.5 düzeyinde gelerek Ocak 2015’den bu yana görülen en yüksek rakamı kaydetmişti. Tüketici cephesi güçlü profil çizmeyi sürdürse de dünkü rakamın 98.6’yla gerilemesi Dolarda da gevşemeye neden oldu ve bu eğilim bu sabah da devam ediyor.

Bugün ABD’de Eylül ayı öncü dış ticaret dengesi rakamları, Eylül toptan eşya stokları ve Ekim ayı Hizmet ile Bileşik PMI verileri takip edilecek. ABD tahvil faizlerindeki gevşemenin devam edip etmeyeceği önemli olacak. 

Avrupa Bankalarında Sıkıntılar Devam Ediyor...

Deutsche Bank'ın başı 14 milyar USD cezayla sıkıntıdaydı. Deutsche Bank, çalışanların bonuslarını nakit ödeme sıkıntısı çekebilir. Bu sebeple banka farklı ödeme alternatifleri üzerinde çalışıyor. Bu alternatiflerin içerisinde hisse ödemesi de bulunuyor.

İtalya'nın önemli bankalarından birisi olan Monte dei Paschi di Siena ise, yılın 3. çeyreğinde zarar açıkladı. Banka ayrıca 2600 kişinin işten çıkarılacağını ve 500 şubesini kapatacağını duyurdu. Banka hisselerinde gün içerisinde %40 dalgalanma yaşandı.

AMB Başkanı Draghi Konuştu...

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Berlin merkezli Alman Ekonomi Araştırmalar Enstitüsü'nün (DIW) Berlin’de düzenlediği konferansta, "İstikrar, eşitlik ve para politikası" konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Draghi, düşük faiz oranlarından kaynaklanabileceksorunların belirterek, "Aslında, biz aşırı uzun bir süre için faiz oranlarını bu kadar düşük seviyede tutmayı tercih etmezdik, çünkü istenmeyen yan etkiler zamanla birikebilir." şeklinde konuştu. Draghi, özellikle Alman bankalarından gelen düşük faizleri karlarını erittiği şikayetlerinin bilincinde olduklarını belirterek, "Biz kesinlike faiz oranlarını bu kadar düşük seviyelerde aşırı uzun süre tutmayı tercih etmiyoruz, zaman içinde istenmeyen yan etkilerin birikmesinden memnun değiliz" diye konuştu.

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble Açıklamalarda Bulundu...

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, parasal genişlemenin limitlerine ulaştığına dair büyüyen bir uluslararası konsensüs olduğunu söyledi. Shaeuble ayrıca, uluslararası seviyede aşırı bir likidite bolluğu ve aşırı borçluluk olduğuna inandığını da ifade etti.

Rusya Üretim Kısıntısının Bir Seçenek Olmadığını Belirtti...

İnterfax ajansına konuşan Rusya'nın OPEC temsilcisi Vladimir Voronkov, OPEC'in üretim kısıntısı konusunda anlaşması durumunda Rusya'nın buna katılıp katılmayacağına yönelik bir soru üzerine, "Bu bizim için bir seçenek değil" şeklinde konuştu.

Venezuela Petrol Bakanı'ndan Kesinti Önerisi...

Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino, Moskova'da Rusya EnerjiBakanı Aleksander Novak ile yaptığı görüşmede OPEC ve OPEC üyesi olmayan petrol üreticisi ülkelerin üretimin dondurulması veya azaltılması konusunda 30 Kasım'a kadar nasıl bir anlaşmaya varabileceklerini görüştü. Yapılan açıklamaya göre Del Pino, Novak'a OPEC üyesi olmayan üretici ülkelerin petrol arzının 400-500 bin varil/gün azaltmalarını teklif etti.

GÜNÜN AJANDASI:

03:30 Avustralya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (çeyreklik) (3. Çeyrek) Açıklanan: 0,7% Beklenti: 0,5% Önceki: 0,4%      

03:30 Avustralya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (3. Çeyrek) Açıklanan: 1,3% Beklenti: 1,1% Önceki: 1,0%

03:30 Avustralya Kırpılmış Ortalama Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (çeyreklik) (3. Çeyrek) Açıklanan: 0,4% Beklenti: 0,4% Önceki: 0,5%   

09:00 AlmanyaGFK Tüketici Güven Endeksi (Kasım) Açıklanan: Beklenti: 10,0 Önceki: 10,0

11:30 İngiltere BBA İpotek Onayları Beklenti: 37,3K Önceki: 37,0K 

15:30 ABD Mal Ticaret Dengesi (Eylül) Önceki: -58,40B        

16:45 ABD Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ekim) Beklenti: 52,3 Önceki: 52,3  

17:00 ABD Yeni Konut Satışları (Aylık) (Eylül) Beklenti: -1,0% Önceki: -7,6%   

17:00 ABD Yeni Konut Satışları (Eylül) Beklenti: 600K Önceki: 609K        

17:30 ABD Ham Petrol Stokları Beklenti: 1,699M Önceki: -5,200M

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç