Haftasonu İtalya Referandumu Gerçekleştirilecek...

Haftasonu İtalya Referandumu Gerçekleştirilecek...

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplanıyor...

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında bugün toplanacak. Başbakanlık kaynakları, Çankaya Köşkü'nde saat 17.00'de başlayacak toplantıya ilgili bakan ve bürokratlar katılacağını bildirdi. Toplantıda, döviz kurları ve ekonomideki son gelişmeler ele alınacak.

Kurtulmuş'tan Kur Açıklamaları...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Durumun, Türkiye ekonomisinin iç şartlarından kaynaklanan bir meseleymiş gibi ortaya konulması yanlış olur kanaatindeyim. Eğer öyle olmuş olsaydı Türkiye uzunca bir süredir terörle mücadele ediyor, diyelim geçen sene Türkiye çok sıkı bir şekilde terörle mücadeleye başladığında döviz kurlarının oynamaya başlaması gerekirdi. Tarihi rekorların başka dönemeçlerde, diyelim Allah muhafaza, Allah bir daha tekrarını göstermesin, İstanbul Havalimanı'na bomba patladığı zaman döviz kurlarının alt üst olması gerekirdi. Aynı şekilde Sultanahmet saldırısı, Gar saldırısı sonrasında 15 Temmuz saldırıları sonrasında." şeklinde konuştu.

Steven Mnuchin Vergiler Hakkında Konuştu...

Trump'ın Hazine Bakanı Adayı zenginlere uygulanacak vergi politikasından bahsetti. Steven Mnuchin, zenginlere tam bir vergi indiriminin söz konusu olmadığını belirtti.

İtalya'da Referandum Zamanı...

İtalya bu haftasonu senato yetkisini azalması ve merkez hükümetin yetkilerini artırmak için anayasa referandumuna gidiyor. Başbakan Matteo Renzi referandumdan hayır çıkması durumunda istifa edeceğini ifade etmişti. Böyle bir durumda İtalya'da erken seçim gündeme gelebilir. Erken seçimde ise en güçlü aday Avrupa Birliği karşıtı 5 Yıldız Hareketi. Bu durumun Avrupa'da İtalya merkezli yeni bir krize neden olacağı düşünülüyor. Referandumdan hayır çıkması durumunda Monte Di Paschi dahil 8 İtalyan bankasında ciddi bir kriz yaşanabilir. Şuan için halkın anketlerde %52 ile hayır dediği gelen son haberler arasında. Referandum sonucuna göre pazar gecesi piyasa açılışında Eurusd paritesi ve Avrupa Endekslerinde sert hareketler görebiliriz.

Avrupa Konseyi Başkanı Tusk'dan Trump ve Putin Yorumu...

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, ABD'de seçimi kazanan Donald Trump ile birlikte batıyı Rusya'ya karşı birlik içinde tutmanın Obama dönemine göre göre daha zor olacağını söyledi. Tusk, Polonya'nın TVN24 televizyonuna yaptığı açıklamada, "Ukraynakonusunda ve diğer global konularda Rusya'ya karşı Avrupa'yı birlik içinde tutmak konusunda ABD Başkanı Obama büyük destek vermişti. Trump'ın seçim zaferi sonrasında ise tüm batının Rusya'ya karşıbirlik içinde olacağı bir platform inşaa etmek daha zor olacak" diye konuştu.

Putin'den Yeni Dış Politika Hamlesi...

Putin, Rusya'nın daha ılımlı yeni dış politikasını imzaladı. Rusya'nın yeni politika metninde silah kontrolüyle ilgili uluslararası yükümlülükleri yerine getirdiği ve nükleer silah kapasitesinin kademeli olarak azaltılması konusunda görüşmelere hazır olduğu belirtildi.

Brezilya OPEC Kesintisine Katılmayacak...

Meksika'nın OPEC kesintisine katılmayacağını açıklamasının ardından Brezilya'dan da açıklama geldi. Brezilya da Petrol kesintisinin söz konusu olmayacağını belirtti.

Çin'den Altın Hamlesi...

Çin'de döviz çıkışının güçlenmesini takiben hükümet Altın ithalatına uygulanan kotayı artırdı. Bu durumda Çin'in para biriminin döviz çıkışıyla güçlü şekilde değer kaybetmesine karşı hükümetin aldığı bir önlem olarak gözüküyor.

VERİ AJANDASI...

03:30 - AUD - Perakende Satışlar (Aylık) (Eki)Açıklanan: 0,5% Beklenti: 0,3% Önceki: 0,6%
12:30 – GBP - İnşaat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Kas)Beklenen:52,2 Önceki: 52,6
16:30 – USD - Ortalama Saatlik Kazançlar (Aylık) (Kas) Beklenen:0,2% Önceki:0,4%
16:30 – USD - Tarım Dışı İstihdam (Kas) Beklenen:175K Önceki:161K
16:30 - USD - Katılım Oranı (Kas) Önceki:62,8%
16:30 – USD - Özel Tarım Dışı Bordrolar (Kas) Beklenen:165K Önceki:142K
16:30 – USD - İşsizlik Oranı (Kas) Beklenen:4,9% Önceki:4,9%
16:30 – CAD - İstihdam Değişikliği (Kas) Beklenen:-20,0K 43,9K
16:30 – CAD - İşçi Üretkenliği (çeyreklik) (3. Çeyrek) Beklenen:1,0% Önceki:-0,3%
16:30 – CAD - İşsizlik Oranı (Kas) Beklenen:7,0% Önceki:7,0%
16:45 – USD - FOMC Üyesi Brainard'ın Konuşması
21:00 – USD - Baker Hughes Sondaj Kuyusu Sayısı Önceki:474
21:00 – USD - Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Üyesi Tarullo'nun Konuşması


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç