9-13 Ocak Arası Haftalık Bülten...

9-13 Ocak Arası Haftalık Bülten...

Yatırımcılarımız için hazırladığımız haftalık bülten detaylarına ulaşabilirsiniz. Güncellemeler hafta boyunca sabah ve akşam bültenlerimizde paylaşılmaktadır.


9 Ocak 2017, Pazartesi

Tüm Gün – Tatil - Japonya - Yetişkinliğe Geçiş Günü

10:00 – EUR - Almanya Sanayi Üretimi (Aylık) (Kas)          

10:00 - EUR - Almanya Ticaret Dengesi (Kas)        

13:00 – EUR - İşsizlik Oranı (Kas)

17:00 – USD - Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Üyesi Rosengren'in Konuşması

20:45 - USD - FOMC Üyesi Lockart'ın Konuşması


10 Ocak 2017, Salı

03:30 - AUD - Perakende Satışlar (Aylık) (Kas)     

04:30 - CNY - Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ara)                  

18:00 – USD - İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı (JOLTS) (Kas)
               

11 Ocak 2017, Çarşamba

12:30 - GBP - Sanayi Üretimi (Aylık) (Kas)

12:30 - GBP - İmalat Üretimi (Aylık) (Kas)                

18:30 - USD - Ham Petrol Stokları                

 

12 Ocak 2017, Perşembe

15:30 – EUR - Avrupa Merkez Bankası Para Politikası Toplantı Tutanaklarının Yayınlanması

17:15 - GBP - İngiltere Merkez Başkanı (BoE) Başkanı Carney Konuşması  

20:30 – USD - FOMC Üyesi Lockart'ın Konuşması                                                            

21:15 – USD - Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Üyesi Bullard'ın Konuşması                   

21:45 - USD - FOMC Üyesi Kaplan'ın Konuşması

                                                           

13 Ocak 2017, Cuma

03:00 - USD - Fed Başkanı Janet Yellen'ın Konuşması                                                    

Belirsiz - CNY - Ticaret Dengesi (Ara)                     

16:30 - USD - Çekirdek Perakende Satışlar (Aylık) (Ara)    

16:30 - USD - Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Ara)                                     

16:30 - USD - Perakende Satışlar (Aylık) (Ara)       

 

EURUSD

Geçtiğimiz haftaya yılın ilk işlem günleri olunması sebebiyle dolarda oluşan genel alım yönelimiyle EURUSD paritesinde de düşüş gördük. Bu süreçte ABD Üretim ve İmalat PMI’larının beklenti üzerinde gelmesi de rol oynadı. Çarşamba günü Euro Bölgesi beklenti üzeri çekirdek enflasyon ve PMI verilerinin, belirsizlik vurgusu yapılan tutanaklarla birleşmesini takiben EURUSD yükselişe yöneldi. Yükseliş Cuma gününe kadar devam ederken, Cuma günü açıklanan ABD Tarım Dışı İstihdam verisiyle paritede kar satışı görüldü. Bu hafta paritede ABD tarafında FED Başkanı Yellen’ın ve Bölgesel başkanların konuşmaları takip edilecek. Bunun yanında Salı günü iş imkanları ve Cuma günü Çekirdek ÜFE, perakende satışlar ve Tüketici beklentileri gibi yoğun bir gündem bulunuyor. Euro Bölgesi’nda Salı günü yayınlanacak AMB toplantı tutanakları ve sanayi verisi takip edilecek.


Teknik açıdan bakıldığında yılın ilk işlem gününde tekrar düşen kanalın içerisinde yönelen paritede 30 günlük ortalamanın baskısının sürdüğü görülüyor. Bunun yanında MACD göstergesinde bir toparlanmanın da devam ettiği görülüyor. 1.0500 desteği paritede kritik öneme sahip olurken, yükselişlerde 1.0650 direnci aşılmadıkça yükselişler sınırlı kalabilir.


Destekler: 1.0500 – 1.0400 – 1.0350


Dirençler: 1.0600 – 1.0650 – 1.0775



Ham Petrol

Hafta başında yeni yıl sonrası olması sebebiyle işlem yapılmayan Petrol piyasası takip eden yılın ilk işlem gününde güçlü satışa maruz kaldı. Bu durumda bazı OPEC üreticilerinin üretiminde artışa yöneldiği haberi etkili oldu. Hafta içerisinde ABD tarafında açıklanan API ve EIA Petrol stoklarında güçlü azalış görülse de Petrol ürünleri ve Benzin stoklarında artış olması olumlu tepki hareketlerini sınırladı. Çin tarafında açıklanan PMI’lar beklenti üzerinde gelirken, OPEC tarafından yapılan başta Suudi Arabistan olmak üzere belli başlı ülkelerin üretim kesintisine uyduğu haberi toparlanmayı güçlendirdi. Bu hafta ABD tarafında açıklanacak stokların görünümündeki değişimin bu hafta sürüp sürmeyeceği takip edilecek.


Teknik açıdan bakıldığında 200 günlük ortalamayla uzun vadede desteklenen Ham Petrol’ün yükselen kanal içerisinde tutunduğunu görüyoruz. Ayrıca 52.30 üzerinde tutunulması da kısa vadede fiyat satışlarında tepki alımıyla karşılık buluyor. 54.00 fiyat seviyesi üzerinde tutunulması halindeyse 55.80 direnci takip edilebilir.


Destekler: 53.20 – 52.30 – 51.00


Dirençler: 54.00 – 54.70 – 55.80



ALTIN

Değerli metal Altın’da yılın ilk işlem haftasında genel anlamda piyasada nispeten düşük olması sebebiyle yatırımcılar alıma yöneldi. Ayrıca yeni yıla başlanmış olmasının getirdiği belirsizlik de bu alımı destekledi. Aynı günlerde dolar endeksindeki yükseliş de Altın’ı engelleyemedi. Hafta boyunca açıklanan ABD verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi her ne kadar ABD dolarını güçlendiriyor olsa da belirsizlik ortamının ağır olması risk algısını artırarak Altın’a alımı da güçlendiriyor.


Cuma günü beklenti altında kalan Tarım Dışı İstihdama rağmen verinin alt kırılımlarının olumlu olması doları destekleyerek Altın’da düşüşe yol açtı. Bu hafta Cuma gününe kadar Altın için nispeten sakin bir gündem bizi bekliyor. Cuma günü başta Yellen’ın konuşması olmak üzere ABD tarafında yoğun bir gündem bizi bekliyor.


Teknik açıdan bakıldığında bollinger üst bandından oluşan baskılanmayla haftanın son işlem gününde sarı metalde bir fiyat baskılanması oluştuğu görülüyor. Bunun yanında 1167 seviyesinin üzerine sarkması Altın’da önemli bir seviye olan 30 günlük ortalamanın da aşılmasına zemin hazırladı. Aynı seviyenin 50.0 fibonacci seviyesine de denk gelmesi fiyat düzeyinin önemini artırıyor. Güçlü Momentum artışı ve MACD toparlanmasının fiyatlara eşlik ediyor oluşu, yükseliş trendini desteklerken, ilk direnç 1180 seviyesinde karşımıza çıkıyor.


Destekler: 1167 – 1160 – 1150


Dirençler: 1180 – 1193 – 1200



SP500

Endeks için oldukça pozitif bir haftayı geride bıraktık. Bu durumda zirve seviyesine yakın olunmasının getirdiği tepki alımları da etkili oldu. ABD tarafında PMI’lar ve diğer açıklanan verilerin beklentilerin üzerinde gelmesinin oluşturduğu pozitif hava da etkili oldu. Nitekim endekste yeni yılın ilk haftasında yeni rekor geldi. Yeni haftaya da geçen haftaki rekor seviyesinin üzerinde fiyatlanarak başlayan SP500 endeksinde bu hafta ABD tarafında iş imkanları, Yellen konuşması, Çekirdek ÜFE ve tüketici beklentileri takip edilebilir. Tarım Dışı İstihdam’ın beklenti altında kalması sonrası İş imkanlarına verilen önem artıyor. TDI detaylarına linkimizden ulaşabilirsiniz:


http://ikon.news/haber/detay/869705


Teknik açıdan 2272 seviyesi üzeri endekste önem arz ediyor. Bu seviye üzerinde tutunulması halinde endekste sırasıyla 2285 ve 2300 dirençleri gündeme gelecektir. Buna rağmen endeks üzerinde önemli bir baskı oluşabilir. Bu durumda Trump’ın ve FED’in oluşturduğu belirsizlik etkili oluyor. Endeksinde 20 günlük ortalama üzerinde tutunduğunu görüyoruz. Bu seviye kar satışlarında takip edilebilir. MACD ve RSI göstergelerinde toparlanma görülüyor.


Destekler: 2267 – 2260 – 2250


Dirençler: 2275 – 2285 - 2300

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç