Bu Balonlar Çin'in Canını Sıkacak...

Bu Balonlar Çin'in Canını Sıkacak...

Çin’in ülkeden para çıkışını sıkı bir denetlemeye tabi tutan para politikası ülke varlıklarının fiyatlarında sapmalara sebep oluyor.

 

Son yıllarda yaşanan pazar ürünlerindeki fiyat balonunun yanı sıra, Çin hükümeti 2017 yılı için emlak balonu riskinin önüne geçmek istiyor. 

 

Ülkenin 2017 yılı için balon oluşturma riski bulunan yatırımları ise şöyle:Büyüme ivmesindeki azalmaya rağmen artışını koruyan kredi büyümesi Çin’in para politikaları göz önüne alındığında sorun olmaya devam edebilir.

 

Yerel düzeyde yaşanan kredi artışı paranın emlak piyasasına akarak özellikle büyük şehirlerde ev fiyatlarının yükselmesi Çin ekonomisini sıkı önlemler almaya itmişti.

 

Yapılan müdahalelerin ardından düşen ev fiyatlarının yatırımcıları diğer araçlara yöneltmesi ise hisse senedi piyasasında temelsiz bir artışa sebep olarak balona yol açmıştı.

 

Kontrolsüz likidite artışı ve büyüme ile orantısız ilerleyen borçlanmanın önüne geçilememesi Çin şirketlerini zora sokarak uluslararası piyasalarda da sorun yaratabilir. 

 

+

 

 

 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç