Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli'den Fitch'e Yanıt...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli'den Fitch'e Yanıt...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli açıklamalarda bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch küresel ülke notu müdürü James McCormack Londra'daki bir konferansta yaptığı konuşmada, Fitch'in Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyedeki kredi notuna ilişkin olarak not indirimi riski gördüklerini söyledi. McCormack, Türkiye'de bir ekiplerinin bulunduğunu belirtirken negatif görünümün Türkiye'dedki risklerin arttığını işaret ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:  "Fitch'den "yatırım yapılabilir notunuz tehlikede"açıklaması yapıldı.Yatırım yapılabilir kredi notu şüphesiz önemli ancak, Türkiye ekonomisini haftalık,aylık veriler üzerinden ve geçiş süreçlerinde iken verilen kararlar sağlıklı olmaz. Anayasa referandumu süreci sonuçlandıktan sonra piyasaların rahatlayacağını düşünüyorum.Neden çünkü siyasi risk diyerek algı operasyonu yapılıyor halbuki demokratik bir süreçtir bu. Ayrıca Türkiye jeopolitik riskleri minimize eden çok önemli dış politika hamleleri yapmakta.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç