Trump'ı Yalancı Çıkaran 10 Ülke...

Dün ABD'nin en büyük üretici şirketleriyle bir araya gelen Başkan Donald Trump, "Karşılıklı ticarette dış ticaret fazlasına sahip olduğumuz bir ülke arıyorum fakat bulamıyorum. Hep açık veriyoruz!" ifadesini kullandı. Trump'ın şirket yöneticilerini ABD'ye yatırım yapmaya zorlayarak, istihdamı artırmayı ve ticaret açığını düşürmeyi hedeflediği artık bilinen bir gerçek. Peki Trump'ın söylemleri ne kadar gerçek? İstatistikler bu konuda ne diyor, bakalım: 

 

 

ABD'nin karşılıklı ticarette dış ticaret fazlası verdiği ülkelerin başında Hong Kong geliyor. Onu Hollanda, Avustralya, Brezilya ve Singapur izliyor. 

 

ABD'nin dış ticarette en büyük açığı 334,1 milyar dolar ile Çin karşısında verdiğini hatırlatmamız gerek. Dolayısıyla aslında ABD'nin ticaretteki sorununun tüm dünya ülkeleri olmadığı aşikâr. 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç