İskoçya Haberleriyle Sterlin Sert Değer Kaybetti...

İskoçya Haberleriyle Sterlin Sert Değer Kaybetti...

TÜRKİYE

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Bankaların TCMB Geç Likidite imkânından %11 faiz ile kullandığı miktar 48,3 milyar TL olarak gerçekleşti. TL Depo karşılığı Döviz Depo ihalesinde gerçekleşen tutar ise 652 milyon dolar oldu.  Merkez Bankası’nın sıkı para politikası duruşunu sürdürmesi ile TL Amerikan Doları karşısındaki kazançlarını arttırdı. Geçtiğimiz hafta içerisinde 3,5560 seviyelerine kadar düşüş kaydeden Dolar/TL kurunda Cuma günü bir miktar toparlanma görüldü.

BIST100 ise Cuma gününü yüzde 1’e yakın değer kaybıyla 88,258 seviyelerinden kapattı. İşlem hacmi 4 milyar 367 milyon TL oldu. En çok değer kazanımı Bilişim endeksinde olurken en fazla değer kaybı Finansal Kiralama ve Metal Ana endeksinde görüldü.

ABD

Wall Street Haftayı Yükselişle Kapattı…
ABD endekslerindeki pozitif hava geçtiğimiz haftada devam etti. Dow Jones endeksi Cuma günü yüzde 0.05 yükseliş ile 20,821 seviyelerinden kapattı. Aylık bazda ise yüzde 3.62 yükseliş kaydetmiş oldu. S&P500 endeksi baktığımızda ise Cuma günü yüzde 0.15 yükselişle 2,367 seviyesinden kapatış gerçekleştirdi.  Geçtiğimiz hafta açıklanan FED toplantı tutanakları sonrası baskılanan Dolar endeksi haftayı 100,50 seviyesi üzerinde kapattı.

ABD Hazine Bakanı Mnuchin: Kesinti Yok…
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Pazar günü yayınlanan röportajda, ABD Başkanı Donald Trump'in ilk bütçe önerisinin Sosyal Güvenlik ve Medicare gibi büyük toplumsal refah programlarında herhangi bir kesinti öngörmediğini belirtti. Mnuchin, Trump'ın Salı gecesi Kongrenin ortak oturumunda orta sınıf vergilerini  azaltma, vergi sistemini basitleştirme, Amerikan şirketlerini daha düşük vergi oranlarıyla daha rekabetçi hale getirme ve ABD imalatını teşvik edecek planlarının bazı unsurlarının ipuçlarını içeren önemli bir politika konuşması yapacağını ifade etti.. 

ABD’de Sondaj Kuleleri Sayısı Arttı…
Baker Hughes'in son raporuna göre, Petrol kulelerinin sayısı ise bir önceki haftaya göre 5 adet artarak 602 adet oldu. ABD'deki petrol kulelerinin toplam sayısı ise sayısı geçen yıla göre 202 adet artış kaydetti.

AVRUPA

Avrupa Borsaları Haftayı Düşüşle Tamamladı…
ABD endekslerindeki pozitif havaya rağmen Avrupa endeksleri Cuma günü kırmızıya boyandı. DAX Endeksi yüzde 1.20 oranında değer kaybı yaşayarak haftayı 11,804.03 seviyelerinden kapattı.  Commerzbank yüzde 3.22 ile en çok değer kaybı yaşayan hisse oldu.  CAC40 endeksi de yüzde 0.94 düşüşle haftayı 4,845.24 seviyelerinden tamamladı.

İskoçya Yeni Bir Bağımsızlık Referandumuna Gidebilir…
UK Times gazetesinin verdiği habere göre İskoçya ilk Bakanı Nicola Sturgeon’ın 50. Maddenin tetiklenmesinden sonra İskoçya’nın mart ayında yeni bir bağımsızlık referandumuna gidebileceği belirtiliyor. İskoçya’nın yeni bir bağımsızlık referandumuna gidebileceği söylentisi Sterlinin sert değer kaybetmesine neden oldu. Asya seansında GBPUSD paritesi 1.2400 seviyelerinin altını test etti.

ASYA

Asya Tarafında Açıklanan Ekonomik Veriler...
-Asya seansında Yeni Zelanda tarafında açıklanan verilere göre ülkeye giren Turist sayısı yüzde 1.9 oranında arttı.

- Avustralya ‘da 4. Çeyrek işletme stokları (aylık) yüzde 0,3 ile yüzde 0,5 beklentisinin altında geldi. Şirketlerin brüt işletme gelirleri ise (çeyreklik)(4. Çeyrek) yüzde 20,1 ile yüzde 8 beklentilerini aştı. Veri sonrası AUDUSD paritesinde değer kazanımı görüldü.

Günün Ajandası

13:00   EUR  Tüketici Güveni (Şub ) Açıklanan: (?)    Beklenti: -6,0 Önceki: -4,9
13:00   EUR  Tüketici Enflasyon Beklentisi (Şub ) Açıklanan: (?)  Önceki: 14,5          
13:00   EUR  Satış Fiyat Beklentileri (Şub ) Açıklanan: (?)  Önceki:  8,3
13:00   EUR  Hizmet Hissiyatı (Şub ) Açıklanan: (?)  Beklenti: 14,0 Önceki: 12,9      
13:00   EUR  Sanayi Güveni (Şub ) Açıklanan: (?) Beklenti: 1,0 Önceki:  0,8
16:30   USD  Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) (Oca) Açıklanan: (?) Beklenti:  0,5% Önceki: 0,5%
16:30   USD  Dayanıklı Malları Siparişleri (Aylık) (Oca) Açıklanan: (?) Beklenti: 1,7%  Önceki: -0,5%
18:00   USD  Askıdaki Konut Satışları (Aylık) (Oca) Açıklanan: (?) Beklenti: 0,8%     Önceki: 1,6%
19:00   USD  FOMC Üyesi Kaplan'ın Konuşması  

    

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç