Finans Devlerinin Brexit Planı...

Finans Devlerinin Brexit Planı...

Pek çok sektör temsilcisi gibi finans yöneticileri de, İngiltere Başbakanı Theresa May'in bugünkü tarihi Brexit konuşmasını dört gözle bekliyordu. Her ne kadar sürece dair pek çok soru işareti henüz yanıtını bulamasa da, finans devleri B planlarını çoktan hazırlamaya başladı. AB'den ayrılık süreci Londra'ya kan kaybettirirken, Frankfurt ve Dublin'e hareket getireceğe benziyor. İşte finans devlerinin Brexit planları:

 

1- Bank of America 

Independent'ta yer alan habere göre bankanın olası yeni merkezi Dublin olarak lanse ediliyor. Öte yandan Bank of America'nın Almanya'daki kurumsal bankacılık yöneticisi Nikolaus Naerger, bazı pozisyonların  Frankfurt, Madrid ve Lüksemburg arasında dağıtılacağını açıkladı. 

 

2- Goldman Sachs

Yaklaşık 1000 çalışanı ile birlikte Frankfurt'a göç etmeyi planlıyor. Ancak Wall Street devi son kararını vermiş değil. Ceo Llyod Blankfein'in ifadesiyle "zaman dilimleri arasındaki farkları gözeterek" tercih yapmak isteyen şirket, sürekli yer değiştirmek zorunda kalmak istemiyor. 

 

3- JP Morgan

Dublin ve Frankfurt'u mercek altına alan şirket, referandum öncesinde Brexit'in gerçekleşmesi halinde 4 bin ila 16 bin çalışanının İngiltere'den ayrılmak zorunda kalabileceğini açıklamıştı. JP Morgan Ceo'su Jamie Dimon, her iki taraftaki hukuksal durumun gidişatına göre karar vereceklerini belirtiyor ve ekliyor: "Düşündüğümüzden çok daha fazla çalışanı taşımak durumunda kalabiliriz".

 

4- UBS

Nihai kararını veren ender şirketlerden UBS, 1500 kadar personelini Frankfurt'a taşıyacağını duyurdu. Öte yandan UBS yatırım bankacılığı başkanı Andrea Orcel'e göre kararlarını değiştirme esnekliğine de sahipler. 

 

5- HSBC

Finans devleri arasındaki en romantik tercih HSBC'ye ait. Zira şirket personelinin yüzde 20'sini Paris'e taşıyacak. 

 

6- Barclays

Barclays, Brexit sürecinde en az zorlanacak finans şirketi olabilir. Zira zaten hali hazırda merkezi Dublin'de yer alıyor. Barclays'taki en büyük değişiklik 150 kadar çalışanın Dublin'e taşınması olacak.

 

7- Standard Chartered

Hem Frankfurt hem Dublin ile flört eden Standard Chartered de nihai karar henüz kesinleşmedi. 

 

8- CitiGroup

Yılın ilk yarısı bitmeden kararını açıklayacağını belirten CitiGroup'un işi zor. Çünkü alternatifi çok. İtalya, Almanya, Fransa, Hollanda... Kıta Avrupa'sında değerlendirmeye aldığı çokça lokasyon bulunuyor. Buna Ortadoğu bölgesi de dahil.

 

9- Morgan Stanley

"Franfurt mu Dublin mi?" İkilemini yaşayan bir finans devi daha. Kararını verebilirse, yaklaşık 300 çalışanı o şehre taşıması gerekecek. Şirket yöneticileri "Brexit'in kazananı NewYork olacak" diyerek kafaları da karıştırmıyor değil.

 

 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç