Brexit Süreci Resmen Başladı...

Brexit Süreci Resmen Başladı...


TÜRKİYE

 

Çavuşoğlu'ndan Halkbank Açıklaması...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yardımcısının ABD'nin İran yaptırımlarını ihlal etmesi suçlamasıyla ABD'de tutuklanması hakkında açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar için: http://ikon.news/haber/detay/879383


Erdoğan'dan Faiz Açıklaması...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, faize karşı olduğunu ve faizin iyice inmesi gerektiğini söyledi.

 

MGK OHAL için Toplandı...

Toplantıda, halk oylamasının güvenliğine ilişkin alınan tedbirler, terör örgütleriyle mücadele, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alınacak. Bunun yanı sıra, süresi 19 Nisan’da sona erecek olan Olağanüstü Hal’in yeniden uzatılıp uzatılmayacağı da karara bağlanacak.

 


ABD

 

Trump'tan Obama'ya Bir Darbe Daha...

Başkan Donald Trump, bir önceki Başkan Barack Obama'nın iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında uygulamaya koyduğu çevre düzenlemelerini fiilen kaldıran kapsamlı bir kararname imzaladı.

 

ABD'liler Artık İnternette Güvende Değil...

ABD Temsilciler Meclisi, önceki Başkan Barack Obama döneminin son günlerinde Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylanan "internette kişisel bilgi güvenliğinin korunmasıyla ilgili kuralları" iptal eden yasa tasarısını kabul etti.

 

FED/Evans: Bir ya da İki Faiz Artırımını Destekliyorum...

Chicago FED Başkanı Evans, bu yıl bir yada iki faiz artışını desteklediğini açıkladı. "Büyümeye yönelik gözle görülür yukarı yönlü riskler var" diyen Evans, enflasyonun 2019 yılında yüzde 2 hedefine ulaşmasını beklediğini ifade etti.

 

ABD Şubat Ayı Askıdaki Konut Satışları...

Askıdaki Konut Satışları (Aylık) (Şub) Gerçekleşen:5,5% Beklenen: 2,4% Önceki:-2,8%

 


AVRUPA

 

İngiltere'de Tarihi Gün...

İngiltere Başbakanı Theresa May, AB ile bloğun Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesi uyarınca öngörülen 2 yıl içinde AB ile gelecekteki ilişkileri konusunda anlaşmaya varmayı hedeflediklerini söyledi.

 

AP'nin Brexit Dökümanı Basına Sızdı...

The Guardian’ın haberinde, Avrupa Parlementosu çözüm dökümanının sızan kopyasına göre, geçiş periyodu 3 yıldan fazla olamaz ve İngiltere’yle önümüzdeki 2 yıl içinde serbest ticaret anlaşması yapılmayacak.

 


ASYA

 

Uydu Görüntüleri Kuzey Kore'yi Ele Verdi...

Kuzey Kore'nin başka bir nükleer test etmeye hazırlandığı bildirilirken ABD Başkanı Donald Trump'ın gelecek ay Çin devlet başkanı Xi Jinping ile görüşmeye hazırlandığı ve görüşmede Kuzey Kore'nin silahlanma programına odaklanacakları bildirildi.

 

Çin'de Kârlılık Sorunsalı...

Çin Merkez Bankası'nın 2014-15 döneminde gösterge faizini altı defa düşürmesinin, yavaşlayan ekonomiyi canlandırmaya çalıştığı fakat düşük marjların sürdüğü belirtiliyor. Analistler, bu ivmenin 2017'ye genişleyeceğini, varlıklar üzerindeki baskının bu yıl güçlü olmasının beklendiğini ifade ediyor.

 


DİĞER

 

Rusya'dan İran Ortaklığı Açıklaması...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhai ile Rusya'nın orta mesafeli Sukhoi Superjet 100 model yolcu uçaklarını İran'a ihraç etmeyi görüştüklerini bildirdi.

 


Yarın Açıklanacak Veriler

03:00 - AUD – HİA Yeni Konut Satışları (Aylık)(Şub) Önceki:-2,2%

15:00 – EUR – Almanya Tüketici Fiyat Endeksi(TÜFE) (Aylık)(Mar)Beklenen: 0,4% Önceki:0,6%

15:30 – USD – Gayri Safi Yurtiçi Hasıla(GSYİH)(çeyreklik)(4.çeyrek)Beklenen:2,0% Önceki:1,9%

15:30 – USD – Gayri Safi Yurtiçi Hasıla(GSYİH) Fiyat Endeksi (çeyreklik)(4.çeyrek)Beklenen:2,0% Önceki:2,0%

15:30 – USD – İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları Beklenen:248K Önceki:261K

15:30 – CAD – Hammadde Fiyat Endeksi (RMPI) (Aylık)(Şub) Beklenen:0,8% Önceki:1,7%

16:45 – USD – FOMC Üyesi Mester’in Konuşması

18:00 – USD – FOMC Üyesi Kaplan’ın Konuşması

23:30 – USD – FOMC Üyesi Dudley’in Konuşması



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç