'Reformlar Borçları Durduramayacak"...

'Reformlar Borçları Durduramayacak"...

Moody's Ülke Risk Grubu Direktörü Marie Diron, Çin'in yapısal reformlarının, borçlarındaki artışı durdurmaya yetmeyeceğini söyledi. Diron internet üzerinden gazetecilere yaptığı açıklamada, buna rağmen ekonomik büyümenin güçlü olacağını ve bir sert iniş ihtimalinin zayıf olduğunu söyledi.

 

Moody's Çarşamba günü Çin'in kredi notunu bir kademe indirerek Aa3'e çekmişti. Moody's, gelecek yıllarda büyümedeki yavaşlamanın etkisi ve borçların artmaya devam etmesi nedeniyle Çin'in finansal gücünün yıpranacağını söylemişti.

 

Moody's'in kredi stratejisi ve standartlarından sorumlu başkan yardımcısı Li Xiujun da internet açıklamasında, borçların Moody's'in beklentisini aşan bir hızda artmakta olduğunu ve bu nedenle Çin'in artık A1 derecesi almasının mümkün olamayabileceğini söyledi.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç