FED'den İnciler...

FED'den İnciler...

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABD Başkanı Donald Trump'ın mali politikaları üzerinde düşünmek için daha fazla zaman harcadığını ve şu ana kadar ufak kısa vadeli kazançlar sağlandığını söyledi. Williams, önümüzdeki birkaç ay boyunca maliye politikasının para politikası için fazla önemli olmayacağını ifade etti. Ekonomik ivmeyi korumanın en iyi yolunun bir miktar kademeli faiz artışı olduğunu düşünen Williams, ancak enflasyonun %2 hedefinin altında bulunduğunu ve son zamanlarda gevşediğini belirterek, 2017 yılında ikiden fazla faiz artışı için baskı bulunmadığını söyledi.

 

St Louis Fed Başkanı James Bullard da, faiz oranları görünümü konusunda merkez bankasının ve finansal piyasaların aynı görüşü paylaşmadığını tekrarladı. Bullard, Fed'in Mart ayında yaptığı faiz oranındaki artıştan bu yana finansal varlık fiyatlarının hareketinin, "beklenen politika faiz oranının, ABD makroekonomik performansıyla ilgili gelen verilere göre aşırı derecede agresif olduğunu" gösterdiğini belirtti. Şu anda faiz oranı belirleyen Federal Açık Pazar Komitesi'nin oy hakkına sahip olmayan üyesi Bullard, son gelişmelerin bir veya iki faiz artışı arasında büyük bir sorun olmayacağını söyledi ancak merkez bankasının önümüzdeki birkaç yıl içinde bir dizi artış gerçekleştirmesi konusundaki şu anki planına karşı çıktı.

 

Federal Reserve guvernörü Lael Brainard, küresel ekonominin iyimser bir tablosunu çizdi, ancak yerel cephede daha ihtiyatlı bir tutum sergiledi. Brainard, "Uluslararası Para Fonu ve diğerleri tarafından uzun yıllar boyunca tekrar tekrar aşağı yönlü revizyonlar yapıldıktan sonra biz yukarı yönlü bir revizyon gördük ve yaklaşık üç yıl içinde ilk kez süreklilik olduğunu görme ihtimalimiz var" dedi.

 

Brainard, Avrupa'daki daha iyi ekonomik ve işgücü piyasasına ilişkin verilere, agresif para politikasının ardından Japonya ekonomisinde istikrara, gelişmekte olan piyasalarda ve Çin'deki iyileşmelere işaret etti. Fed yetkilisi, Fransa'da ve başka yerlerde yapılan seçimlerin oluşturduğu politik risklerin "dikiz aynasında" olduğunu söyledi. Brainard, bununla birlikte, ABD'de son birkaç on yılda ekonomik büyümenin "bu büyümeden kimler yararlandığını" göz önüne alındığında çok çarpık olduğunu belirtti.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç