Sakin Gündemde ABD Verileri Ön Plana Çıktı...

Sakin Gündemde ABD Verileri Ön Plana Çıktı...


TÜRKİYE

 

TÜİK Mayıs Ayı Ekonomik Güven Endeksi...

Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1.1 artarak Kasım 2015'ten bu yana en yüksek olan 100.5 değerini aldı.

 

Yaklaşık Bin Şirkete Kayyum Atandı...

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), kayyum olarak atandığı şirket sayısı 24 Mayıs itibarıyla 922 oldu. Söz konusu şirketlerin listesi TMSF'nin internet sitesinde yer aldı.

 


ABD

 

Trump'tan NATO'ya Sert Eleştiri...

ABD Başkanı Donald Trump, NATO müttefiklerine yönelik suçlamalarını artırarak savunma için yeterince harcama yapmamakla suçladı ve daha çok çaba göstermedikleri takdirde, Manchester'da bu hafta yaşanan saldırı gibi olayların tekrarlanacağını söyledi.

 

Damat FBI'ın Merceği Altında...

Washington Post ve NBC News'te yer alan habere göre ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, FBI'ın Rusya soruşturması kapsamında inceleniyor.

 

Mahkemeden Trump Karşıtı Karar...

ABD temyiz mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın Müslüman ülkelerden ABD'ye seyahat yasağını durduran federal mahkeme kararının iptali ve uygulamanın devamı yolundaki hükümet talebini reddetti.

 


AVRUPA

 

Onbinler İngiltere'yi Terk Etti...

İngiltere'ye net göç, 2016 yılında 2015'e kıyasla 84 bin düşerek 248 bine geriledi. Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), bu farkın nedeninin, ülkeyi terk edenlerin sayısının yükselmesi olduğunu açıkladı.

 

Theresa May'in Başı Güvenlik Sorunu ile Dertte...

İngiltere'de gerçekleşen intihar saldırısında 22 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yayımlanan ilk ankette, Başbakan Theresa May'in Muhafazakar Partisi'ne olan desteğin iki haftadan kısa bir süre içinde 5 puan düştüğü görüldü.

 


ASYA

 

'Reformlar Borçları Durduramayacak"...

Moody's Ülke Risk Grubu Direktörü Marie Diron, Çin'in yapısal reformlarının, borçlarındaki artışı durdurmaya yetmeyeceğini söyledi. Şirket analistinin internet açıklamasında da, borçların Moody's'in beklentisini aşan bir hızda artmakta olduğu ve bu nedenle Çin'in artık A1 derecesi almasının mümkün olamayabileceğini belirtildi.

 


DİĞER

 

"Petrol için Yapılabilecek Çok Şey Var"...

Üst düzey petrol ihracatçıları, geniş arz kesintileri ile pazarları etkilemekte başarısız olduktan sonra, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak yapabilecekleri daha fazla şey olduğunu söyledi. Viyana'da dün yapılan OPEC toplantısının ardından konuşan Novak, Rusya ve OPEC'in ham petrol fiyatlarını daha da destekleyecek araçları bulunduğunu ifade etti.

 


Bugün Açıklanan Veriler

JPY – Ulusal Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)(Yıllık)(Nis) Gerçekleşen:0,3% Beklenen:0,4% Önceki:0,2%

JPY – Tokyo Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)(Yıllık)(May) Gerçekleşen:0,1% Beklenen:0,0% Önceki:-0,1%

USD – Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık)(Nis) Gerçekleşen:-0,4% Beklenen:0,5% Önceki:-0,2%

USD –Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık)(Nis) Gerçekleşen:-0,7% Beklenen:-1,2% Önceki:0,7%

USD – Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik)(1.çeyrek) Gerçekleşen:1,2% Beklenen:0,9% Önceki:0,7%

USD – Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) Fiyat Endeksi (çeyreklik)(1.çeyrek) Gerçekleşen:2,2% Beklenen:2,3% Önceki:2,2%

USD – Michigan Tüketici Beklentileri (May) Gerçekleşen:87,7 Beklenen:87,9 Önceki:88,1

USD – Michigan Tüketici Hissiyatı (May)Gerçekleşen:97,1 Beklenen:97,5 Önceki:97,7


 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç