Fitch Ratings'in Türkiye Değerlendirmesi Bekleniyor...

Fitch Ratings'in Türkiye Değerlendirmesi Bekleniyor...

ABD Borsaları Dün Stabil Kaldı...

Bir süredir ralli yapan ABD borsaları, dün bu performansını bir miktar düşürdü. Nasdaq %0.08 oranında primli kapatsa da, SP500 %0.02 ve Dow %0.13 oranında değer kaybetti.

Avustralya Merkez Bankası (RBA) Başkan Yardımcısından Açıklamalar...

RBA Başkan Yardımcısı Debelle, RBA'nın temmuz ayı toplantısındaki nötr faiz oranı üzerine yapılan tartışmaların, herhangi bir politika değişikliğine işaret etmediğini söyledi. Debelle, nötr faiz oranının ne olması gerektiğini tartışıklarını belirtti ve bunun faiz arttırımı olarak ya da politikada sıkılaşma olarak algılanmaması gerektiğini vurguladı.

Nötr faiz oranı, ekonomiyi ne hızlandıracak ne de frenleyecek olan faiz olarak tanımlanmaktadır. Avustralya Doları'nın değer kazanmasını istemediklerini söyleyen Debelle, piyasadaki nötr faiz oranı artarsa ve RBA bu doğrultuda politikasını korumak amacıyla %1.5 olan politika faizini yükseltirsek bunun sıkılaşma olarak yorumlanmasının hata olacağını belirtti.

Draghi'den Geriye Kalanlar...

Dün Avrupa Merkez Bankası (ECB) para politikası toplantısı gerçekleşti ve Draghi'nin basın toplantısı takip edildi. Draghi, daha önce ECB üyelerinin de katıldıkları konferansta verdikleri demeçlere uygun şekilde, varlık alımlarının Aralık ayına kadar devam edeceğini belirtti. Draghi, enflasyonda henüz istedikleri seviyede olmadığını söylese de piyasanın beklediği o şahin mesajı şu ifadelerle verdi. "Biz enflasyonun hedeflerimize geleceğine güveniyoruz ve ekonomik veriler güçlenmeye işaret ediyor. Ancak enflasyonda henüz istediğimiz noktada değiliz. Enflasyon baskı altına alacak faktörler halen devam ediyor, ancak kalıcı değiller." Bu ifadeler, ileriki aylarda (Eylül ya da Aralık) varlık alımlarının daha da azalması ihtimalinin şimdiden fiyatlanma durumunu beraberinde getirmiş gözüküyor. Draghi her ne kadar açıklamalarında denge yaratmaya çalışsa da, çekirdek enflasyonun yavaşlığından dem vursa da ya da taperingi bu toplantıda tartışmadıklarını, bir zaman belirmediklerini beyan etse de, piyasa Euro lehine fiyatlama yapmayı tercih etti.

Dün yayınladığımız haberde detaylara buradaki linkten ulaşabilirsiniz; http://ikon.news/haber/detay/891536

Not: Bugün Fitch Ratings'in Türkiye kredi notunu değerlendirmesi bekleniyor.

Veri Ajandası:
*15:30 | Kanada - Çekirdek TÜFE (yıllık) : ? (Önceki: %0.9)
*15:30 | Kanada - Çekirdek TÜFE (aylık) : ? (Önceki: %0.1)
*15:30 | Kanada - TÜFE (aylık) : ? (Beklenti: %-0.1 ; Önceki: %0.1)
*15:30 | Kanada - TÜFE (yıllık) : ? (Beklenti: %1 ; Önceki: %1.3)
*15:30 | Kanada - Çekirdek Perakende Satışlar : ? (Beklenti %0.3 ; Önceki: %1.5)
*15:30 | Kanada - Perakende Satışlar : ? (Beklenti %0.2 ; Önceki: %0.8)
*20:00 | ABD - Baker Hughes Sondaj Kuyusu: (Önceki: 765)

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç