ABD'de Federal Hükümet "Kapanmayla" Karşı Karşıya....

ABD'de Federal Hükümet "Kapanmayla" Karşı Karşıya....

TÜRKİYE

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası dün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısında beklendiği gibi faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi. Banka, Geç Likidite Penceresi faiz oranını %12,75, Gecelik Marjinal Fonlama oranını %9,25, Bir hafta vadeli repo oranını %8 seviyesinde sabit bıraktı.  Yapılan açıklamalar daha önceki açıklamalara benzer ifadeler taşısa da enflasyona yönelik dair değerlendirmesinde farklılığa gitmesi dikkatleri çekti. Daha önceki açıklama metinlerinde “enflasyonda belirgin bir iyileşme” olarak yer alan söylem dünkü toplantı metninde  "Enflasyon görünümünde baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız, belirgin bir iyileşme” şeklinde yer aldı. Bunun TCMB tarafından verilen daha güçlü bir mesaj olduğunu söyleyebiliriz. TCMB kararı sonrası Dolar/TL ve Euro/TL paritesinde geri çekilmeler yaşandı. USDTRY, gün içerisinde 3.75 bölgesine kadar çekilirken, EURTRY paritesi 3.60 bandını test etti.

Fitch Not Kararını Verecek…
Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch bugün Türkiye ile ilgili not kararını açıklayacak. Not kararının açıklnma saatinin belli olmadığını belirtmek isteriz.

ABD

ABD’de açıklanan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları geçtiğimiz hafta verilerine göre 41 bin kişi azalarak 220bine düştü. Böylece ABD’de işsizlik haklarından yararlanma başvuruları son 45 yılın en düşük seviyesine gerilemiş oldu. Diğer yandan inşaat izinleri %0,1 düşüşle 1,302 milyon olurken, konut başlangıçları %8,2 düşerek 1,19 milyon oldu. Philadephia FED İmalat endeksi ise ocak ayında 22,2 ile beklentilerin altın kaldı. Tüm bu gelişmeler eşliğinde dolar endeksinde görülen toparlanma çabası 91 sınırından baskılandı. Endeks 90,50 bölgesine geri çekildi.

ABD’de Federal Hükümeti Kapanmanın Eşiğinde…
ABD'de federal hükümet bir kez daha bütçe krizi nedeniyle "kapanma" tehlikesiyle karşı karşıya, Federal kamu kuruluşlarının faaliyetlerini sürdürmesini sağlayan üçüncü geçici bütçenin süresi 19 Ocak Cuma gecesi dolacak. Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada geçen bütçe tasarısının Demokratların çoğunlukta olduğu Senatodan geçilmemesi halinde Federal hükümet kepenkleri indirebilir. Tarafların 30 günlük yeni bir geçici bütçe için hafta boyu sürdürdüğü müzakerelerin tıkanmasına, ABD’ye çocuk yaşta gelen göçmenlerin korunmasını sağlayan DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) isimli programa ilişkin anlaşmazlığın neden olduğu belirtiliyor.

ABD 10 Yıllıkları 2016 Yılından Bu yana En Yüksek Seviyesini Gördü…
ABD 10 yıllık tahvil faizleri %2,637 ile  2016 Aralık ayından bu yana ki en yükse seviyeyi test etti.

AVRUPA

Avrupa cephesinde dün veri ekonomik veri takvimi sakinken bugün İngiltere’den açıklanacak Perakende satışlar verisi takip edilecek. Aralık ayında İngiltere’de Perakende satışların aylık bazda -0,6% azalması beklenirken yıllık bazda %3,0 artması bekleniyor.

Günün Ajandası                                       
10:00 - CNY - Sabit Varlık Yatırımı (Yıllık) (Ara)                   
10:00 - EUR - Almanya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Ara)               
11:15 - CHF - Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Ara)                                 
12:00 - USD - IEA Aylık Raporu                                                               
12:30 - GBP - Çekirdek Perakende Satışlar (Yıllık) (Ara)               
12:30 - GBP - Çekirdek Perakende Satışlar (Aylık) (Ara)                 
12:30 - GBP - Perakende Satışlar (Yıllık) (Ara)     
12:30 - GBP - Perakende Satışlar (Aylık) (Ara)                 
16:30 - CAD - Yabancı Menkul Kıymet Alımları (Kas)                                     
16:30 - CAD - İmalat Satışları (Aylık) (Kas)                           
18:00 - USD - Michigan Tüketici Beklentileri (Oca)           
18:00 - USD - Michigan Tüketici Hissiyatı (Oca)                                 
21:00 - USD - Baker Hughes Sondaj Kuyusu Sayısı                           
21:00 - USD - FOMC Member Quarles Speaks



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç