Artan Risk Alma İştahının Etkisiyle Dolar Endeksi Toparlanıyor...

Artan Risk Alma İştahının Etkisiyle Dolar Endeksi Toparlanıyor...

ABD
ABD’de Cuma günü takip ettiğimiz Ocak ayına ilişkin İnşaat İzinleri %7.4, İnşaat Başlangıçları %9.7 artarak beklentilerin üzerinde geldi. Şubat ayına ilişkin açıklanan Michigan Tüketici Endeksi de olumlu gelerek 99.9’a yükseldi. Verilerin olumlu gelmesi ve küresel risk alma iştahının artmasının etkisiyle Dolar Endeksi yükselirken ABD endeksleri karışık seyretti. Günü Dow Jones %0.08 artışla 25.219, S&P500 %0.04 primle 2.732 ve Nasdaq %0.23 ekside 7.239 seviyesinden kapattı. ABD’de bugün tatil olmasından dolayı önemli ekonomik verinin açıklanmayacağını belirtelim.

TÜRKİYE
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile yaptığı görüşme sonrası Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD ile ilişkilerimizi tekrar normalleştirme konusunda bir anlaşmaya vardıklarını söyledi. Bu açıklamaların etkisiyle USDTRY ve EURTRY paritesi düşerken, BİST100 endeksi yükseldi. BİST100 endeksi günü %0.25 primle 116.511 seviyesinden kapattı.

ASYA
Japonya’da gece takip ettiğimiz Ocak ayına ilişkin ticaret verileri karışık geldi. İhracatlar beklentinin üzerinde %12.2 artış gösterirken, İthalatlar beklentinin altında %7.9 artış gösterdi. İhracat ve ithalat verileri sonrası Mevsimsellikten Arındırılmış Ticaret Dengesi ise 37 milyar Yen fazla verdi. Bu gelişmeler eşliğinde ve artan risk alma iştahıyla birlikte Nikkei %1.58, Kuala Lumpur %0.87 ve Kosp %0.76 artıda seyrediyor.

Günün Ajandası;
12:00 Euro Bölgesi Cari Denge
21:45 İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’in Konuşması

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç