Seçilen ABD Başkanı Trump Konuştu...

Seçilen ABD Başkanı Trump Konuştu...

TÜRKİYE

Anayasa Değişikliği Teklifinin İlk İki Maddesi Kabul Edildi...
TBMM Genel Kurulunda Anayasa değişikliği teklifinin yargı yetkisini bağımsız ve tarafsız mahkemelere vermeyi öngören ilk maddesi ve milletvekili sayısını 550’den 600’e çıkarmayı planlayan ikinci maddesi kabul edildi.

Davos’ta İki Türk…
Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) bu yılki Davos toplantılarında Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katılacak. Haberin detayları:http://ikon.news/haber/detay/870033

Türkiye Cari Hesap Açıklandı…
Merkez Bankası tarafından açıklanan rapora göre Türkiye’nin cari açık miktarı kasım ayında 32 milyon dolar artarak 2 milyar 268 milyon dolara ulaştı. Buna göre Türkiye’nin 12 aylık cari işlemler açığı 33 milyar 650 milyon dolara ulaştı.


ABD


Obama'nın Vedası…
ABD’nin iki dönemdir başkanlığını yürüten Barack Obama makamına veda ediyor. Obama dün yaptığı veda konuşmasında vatandaşlarını ülke değerlerini savunmaya ve ayrımcılığa karşı çıkmaya çağırdı.

FED'den ABD Hazinesine 92 Milyar Dolar…
ABD merkez bankası Federal Reserve (Fed) 2016 yılında elde ettiği kardan ABD Hazinesi'ne 92 milyar dolar transfer yapacağını açıkladı.

Trump'ın "Obamacare" Sistemine İlişkin Açıklamaları...
ABD Başkanı seçilen Donald Trump, Cumhuriyetçi Kongre üyelerinden, "Obamacare" adı verilen sağlık sigortası sistemini iptal eder etmez, yerine getirilecek düzenlemeye ait yasayı gecikmeden geçirmelerini istedi.

ABD Ham Petrol Stokları Açıklandı...

EIA ABD Ham Petrol stokları açıklandı. Açıklanan: 4,097M  Beklenti: 1,162M  seviyesinde gerçekleşti. Ayrıca benzin stoklarında da güçlü artış görüldü.


Trump’ın İlk Basın Toplantısı Hakkında Bilmeniz Gerekenler…
ABD seçilmiş yeni başkanı Donald Trump bugün TSİ 19.00’da ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Trump’ın kendisine yönelik eleştirileri ve siber saldırı iddialarını ele aldığı toplantının detaylarına linkten ulaşabilirsiniz:

http://ikon.news/haber/detay/870120



AVRUPA

Euro'nun Ömrü...
Fransa'da cumhrubaşkanı adaylarından Emmanuel Macron, eğer Fransa ve Almanya desteklemezlerse, gelecek 10 yılda tek para birimi euronun ortadan kalkabileceğini söyledi. Haberin detayları: http://ikon.news/haber/detay/870051

Almanya'da Trump Korkusu…
Almanya'nın BDI sanayi kuruluşu, ülke ekonomisinin ABD'nin ticaret politikası ve Çin'e aşırı müdahalesinden zarar görebileceğini açıkladı ve Almanya'nın bu yıl büyüme oranını yüzde 1.5 olarak tahmin etti. Haberin Detayları: http://ikon.news/haber/detay/870041 
İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney'in Açıklamaları...
Carney konuşmasında Brexit sürecinin İngiltere’nin karşı karşıya kaldığı global mali riskleri büyütme potansiyelinin mevcut olduğunu ve PPK’nın Brexit’i İngiltere’nin karşı karşıya kaldığı en büyük aynı zamanda tek risk olarak tanımladığını belirtti. Haberin Detayları:http://ikon.news/haber/detay/870095 
Kıbrıs'ta Yeni Harita Masada…
Cenevre’de Kıbrıs için umutlu bekleyiş sürüyor. Pazartesi gününden beri Cenevre’de Birleşmiş Milletler yerleşkesinde bir araya gelen iki toplum lideri Kıbrıs meselesinin birçok hususunu ayrıntılı olarak ele alıyor.


ASYA


Hindistan'da Hükümete Borçlanma Uyarısı…
2016 yılı son çeyrek itibarıyla likidite sıkıntısı içine giren ve sanayi üretim verilerindeki düşüklüğe karşın 2016 yılındaki ekonomik büyüme oranıyla piyasaları şaşırtan Hindistan'da, Merkez Bankası'ndan hükümete 'borçlanmayı azaltma' çağrısı geldi.

Çin ABD İle Ticaret Savaşına Hazır…
Çin, Trump’ın ticari ilişkilere zarar vermesi beklenen politikaları karşısında son yıllarda izlediği politikalardan dolayı kendine güveniyor. Haberin detayları: http://ikon.news/haber/detay/870057 
Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın Açıklamaları...
Kuroda yaptığı açıklamada ABD ekonomisinin istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü belirtirken Başbakan Shinzo Abe ile Trump politikaları hakkında detaylı görüşme yapmadıklarını söyledi.


DİĞER

Suudi Arabistan'dan Petrol İhracatına Yönelik Açıklamalar...

Suudi Arabistan'ın OPEC ile anlaşması çerçevesinde Hindistan ve Güneydoğu Asya'daki rafinerilerine Şubat dönemi için ham petrol tedariğini düşürdüğü ancak ihracatının çoğunu ikinci bir ay boyunca istikrarlı bir şekilde Asya'nın geri kalanında sabit tutacağı belirtildi.

EIA, 2017 için ABD'nin petrol üretimini 9 milyon varil/gün öngörüyor...
Uluslararası Enerji Ajansı'nın (EIA), sondaj şirketlerinin daha yüksek fiyat beklentisiyle daha fazla kuyu açmaya devam etmelerinin etkisiyle ABD için 2017 petrol üretim beklentisinin günlük ortalama 9 milyon varile yükseldiğini bildirdi

Rusya'dan ABD'li İstihbarat Yetkililerine Yanıt Geldi...
Rusya, ABD'li istihbarat yetkililerinin, Rusya'nın elinde Donald Trump veya ABD başkanlık seçimini kaybeden rakibi Hillary Clinton hakkında özel ve zedeleyici belgeler bulunduğu iddialarını "tamamen saçmalık" olarak değerlendirdi.


Yarın Açıklanacak Veriler...

JPY - Mevsimsellikten Arındırılmış Cari Denge
EUR - Sanayi Üretimi (Aylık) (Kas)           
EUR - Avrupa Merkez Bankası Para Politikası Toplantı Tutanaklarının Yayınlanması
USD - FOMC Üyesi Harker'ın Konuşması
USD - İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları
USD - FOMC Üyesi Lockart'ın Konuşması           
USD - Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Üyesi Bullard'ın Konuşması
USD - FOMC Üyesi Kaplan'ın Konuşması


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç