Trump Bütçe Planını Açıkladı...

Trump Bütçe Planını Açıkladı...

ABD

Trump Bütçe Planını Açıkladı…
ABD Başkanı Donald Trump başkan olduktan sonraki ikinci bütçe teklifini açıkladı. Kongre'ye sunulan 4,4 trilyon dolarlık 2019 bütçe teklifi, askeri harcamaların arttırılması, altyapı, Meksika sınırına duvar inşası ve uyuşturucu bağımlılığı tedavisine ödenek ayrılması talebinde bulunuyor. Plan, altyapı harcamaları için 200 milyar dolar, sınır güvenliği ve göçmenlik idaresi için de 23 milyar doların üzerinde bir miktarı içeriyor. Ayrıca plan, askeri programlar ve Amerika'nın nükleer stoklarının bakımı için 716 milyar dolarlık harcama öngörüyor. Önergeye göre gelecek 10 yılda 200 milyar doları kamu harcamaları olmak üzere toplam 1,5 trilyon dolarlık altyapı yatırımı yaratılması planlanıyor. Yasa teklifi ayrıca özel altyapı yatırımlarını desteklemek için resmi izin süresinin 10 yıldan 2 yıla düşürülmesini ve vergiden muaf kredi kullanımı ve yerel yönetimlere yolları ücretlendirme yetkisi tanınmasını öngörüyor. Beyaz Saraydan yapılan açıklamada, 1,5 trilyon dolarlık yatırım harcamaları için kullanılacak 200 milyarlık kamu finansmanının diğer alanlardaki harcamaların kesilmesiyle dengeleneceği belirtildi.

OPEC

OPEC Aylık Raporu…
OPEC tarafından yayınlanan “Ocak Ayı Petrol Piyasası Raporuna” göre geçtiğimiz ay küresel petrol arzı bir önceki aya göre günlük 350bin varil artarak 97milyon 670bin varile çıktı. OPEC'in ham petrol üretimi ise günlük 8 bin varil azalarak 32 milyon 300 bin varile düştü.

AVRUPA

İngiltere’de Enflasyonun Gerilemesi Bekleniyor…
Bugün açıklanacak olan Enflasyonun (TÜFE) ocak ayında yıllık bazda %3,0’dan %2,9’a gerilemesi bekleniyor. Aylık bazda ise -0,6%’ya gerilemesi bekleniyor.

Günün Ajandası                                       
11:15   CHF  Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Oca) ?  Beklenti: 0,9%  Önceki: 1,8%     
11:15   CHF  Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Oca) ?  Beklenti: 0,2%  Önceki: 0,2%     
12:00   USD  IEA Aylık Raporu   
12:30   GBP  Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Oca) ? Beklenti: 2,9% Önceki: 3,0%   
12:30   GBP  Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Oca)?  Beklenti: -0,6%  Önceki: 0,4%
16:00   USD  Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Üyesi Mester'ın Konuşması 

                                         

 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç