Avrupa Merkez Bankası Beklemede Kalmaya Devam Ediyor...

Avrupa Merkez Bankası Beklemede Kalmaya Devam Ediyor...

*Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika faizini değiştirmedi.
*Varlık alım programı 2018 Eylül'e kadar 30 Milyar Ero olmaya devam edecek.
*Parasal genişlemeyi devam ettirme kararı, %2'lik enflasyon enflasyon hedefine doğru sürdürülebilir yaklaşımın olup olmamasına bağlı.
*Varlık alım programı, Ekim ile Aralık ayı boyunca varlık alımını 15 Milyar Euro'ya düşürecek.
*2019 itibariyle varlık alımlarına son verilecek.
*Vadesi dolan tahvillerin ana para ödemelerinin yatırıma yönlendirilmesi, net varlık alımları sona erdikten sonra da uzun süre devam edecek.
*Varlık alımlarına ilişkin karar gelecek verilere bağlı olacak.
*ECB, 2019 yazına kadar faiz oranlarını korumayı öngörüyor. Ancak bu da sürdürülebilir enflasyon ivmesine bağlı olacak.

ECB, aslında varlık alımlarının sona ereceği tarihi duyurduğu için Euro bu durumdan pozitif etkilenebilirdi. Ancak hem kronik ekonomik sorunlara değilinilmesi, hem de enflasyon ve diğer verilere bağlı olarak hareket edileceğinin duyurulmasıyla parite aniden 1.1850'den 1.1765'e kadar geriledi.

Bununla birlikte, faiz oranlarının 2019 yazına kadar arttırılmayacağının söylenmesi de Euro'daki olası pozitif durumu sınırlayıcı.

15:30'da Draghi'nin basın toplantısı bu gelişmeler ışığında daha da volatil geçebilir. Piyasa Draghi'den politikayı sonlandırma konusunda daha somut bir şeyler duymayı bekleyebilir.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç