ABD İle Çin Arasındaki Ticaret Savaşı Büyüyor...

ABD İle Çin Arasındaki Ticaret Savaşı Büyüyor...

TÜRKİYE
Türkiye’de dün takip ettiğimiz Mart, Nisan ve Mayıs dönemine ilişkin işsizlik Oranı %10.6’dan %10.1’e düşerken, Mayıs ayına ilişkin Bütçe Dengesi 2.70 milyar TL fazla verdi. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch’de Türkiye ilişkin yaptığı değerlendirmede, iç ve dış finansman maliyetlerindeki artış ve liradaki zayıflamanın büyümeyi aşağı çekeceğini söyledi. Siyasi tarafta ise Türk askeri ABD ile uzlaşma sağlanarak Menbiç çevresindeki dış mahallelere girdi. Bu gelişmeler eşliğinde USDTRY paritesi çok büyük değişiklik göstermedi. Borsa İstanbul ise 4,5 günlük aranın ardından işlem görmeye başladığı günü %1.58 düşüşle 93.043 seviyesinden kapattı.

ABD
ABD’de dün Fomc üyelerinin konuşmalarını takip ettik. Atlanta Fed Başkanı Bostic bu sene için 3 faiz artışını desteklediğini söylerken, New York Fed Başkanı Williams ise göreve başladığı ilk günde ABD ekonomisinin formda olduğunu ve enflasyonun hedefe yakın olduğunu söyledi. Diğer taraftan ABD’nin ardından Çin’de, ABD ürünlerine ek gümrük vergisi getireceğini söyledi.  Bu gelişmelere ek olarak Cuma günü yapılacak OPEC toplantısında petrol üretiminin arttıracağına ilişkin beklentilerle ABD Borsaları haftanın ilk işlem gününde karışık seyretti. Günü Dow Jones %0.41 ekside, Nasdaq %0.01 artıda ve S&P500 %0.21 aşağıda kapattı.

ASYA
Gece Avustralya Merkez Bankasının (RBA) Haziran ayına ilişkin toplantı tutanakları açıklandı. Tutanaklarda, düşük faiz oranlarının ekonomiyi desteklediği, işsizlik ve enflasyonda ilerlemenin kademeli olmasının beklenildiği, büyüme ve enflasyonda toparlanmanın bir süre için düşük kalacağı ve ticaret savaşında daha fazla tedbirlerin uygulanmasının küresel görünümde aşağı yönlü risk yaratacağı ifade edildi. Çin Ticaret Bakanı’da yaptığı açıklamada, ABD’nin ticaret savaşının firmaları ve ABD ile Çin vatandaşlarını yaralayacağını söyledi. Bu gelişmeler eşliğinde Asya Borsaları düşüyor. Nikkei %1.31, Shangai %2.97 ve Kospi %0.76 ekside seyrediyor.

Günün Ajandası;
11:00 Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi’nin Konuşması
11:30 ECB Üyesi Praet’in Konuşması
14:00 Fomc Üyesi Bullard’ın Konuşması
15:30 ABD İnşaat İzinleri:  (Beklenti:1.350M  Önceki:1.364M)
23:30 ABD Ham Petrol Stokları:    (Önceki:0.833M)

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç