Jackson Hole Öncesi Gözler Fed Tutanaklarında...

Jackson Hole Öncesi Gözler Fed Tutanaklarında...

Perşembe günü başlayacak önemli merkez bankası başkanlarının bir araya geleceği Jackson Hole toplantısı öncesi bugün, 31 Temmuz tarihli Fed toplantı tutanaklarını takip edeceğiz. Hatırlanacağı üzere Fed 31 Temmuzdaki toplantısında 11 yıl aradan sonra ilk kez faiz indirimine gitmişti. Ancak toplantı sonrası Başkan Powell’ın, yapılan faiz indiriminin döngü içerisinde bir düzeltme olduğuna yönelik açıklaması piyasalar tarafında biraz şahin bir ifade olarak algılandı. Toplantı tutanaklarında önümüzdeki dönem için faiz indirimlerinin devamının gelip gelmeyeceğine yönelik bir işaret piyasalar tarafından dikkatle takip edilecektir. Diğer yandan Jackson Hole toplantısında Cuma günü Powell’ın yapacağı konuşma ve bu konuşma da yapabileceği olası yönlendirmeler piyasalar tarafından daha da önemsenebilir.

Trump: Vergi İndirimi Seçeneği Her Zaman Değerlendirilebilir...
Washington Post gazetesinin, ABD ekonomisini güçlendirmek için çalışanların maaşlarından kesilen vergilerde geçici bir indirime gitme seçeneğini değerlendirdiği yönündeki iddialara Trump. vergi indirimi seçeneğini her zaman değerlendirdiklerini ancak şu anda vergi indirimleri konusunda bir adım atmaktan bahsetmediklerini söyledi. Trump ayrıca ABD ekonomisinin resesyon çok uzakta olduğunu belirtti ve Fed'in proaktif olması ve faizleri indirmesi gerektiğini vurguladı.

Günün Ajandası 
11:00   Güney Afrika Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Tem) Beklenti: 4,4% Önceki:4,5%
11:00   Güney Afrika Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Tem) Beklenti: 0,7% Önceki:0,4%
15:30   Kanada Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Tem) Beklenti: 1,7% Önceki:2,0%
15:30   Kanada Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Tem) Beklenti: 0,1% Önceki:-0,2%
17:00   ABD Mevcut Ev Satışları (Tem) Beklenti: 5,39M Önceki: 5,27M
17:00   ABD Mevcut Konut Satışları (Aylık) (Tem) Beklenti: 2,5% Önceki: -1,7%
17:30   ABD Ham Petrol Stokları Beklenti: -1,889M Önceki: 1,580M
21:00   FED Toplantı Tutanakları 

 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç