Brexit'te Anlaşma Sağlandı...

Brexit'te Anlaşma Sağlandı...

Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere, yeniden düzenlenmiş Brexit anlaşması üzerinde uzlaşı sağladı. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, sosyal medya hesabından, "Müzakereler sonucu, yeniden düzenlenmiş İrlanda/Kuzey İrlanda'ya ilişkin Protokol ve 17 Ekim 2019 tarihli Siyasi Deklarasyona ilişkin uzlaşı sağlandı." ifadesini kullanarak, bunların AB Komisyonu tarafından onaylandığını bildirdi.
Juncker, AB Konseyine de gözden geçirilmiş Brexit anlaşmasını onaylaması çağrısında bulundu.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson isee " Şimdi Parlamento, Cumartesi günü Brexit'in yapılmasını sağlamalı.Yeni bir büyük Brexit anlaşmamız oldu" çıklamasında bulundu.

AB Brexit Baş Müzakerecisi Barnier ise,  "Anlaşma müzakereciler tarafından kabul edildi, Juncker ve Johnson AB zirvesine sunacak. Anlaşma, Brexit'in yarattığı belirsizliğe yasal belirlilik sağladı. Vatandaş hakları garanti altına alındı. Mali taahhütlere İngiltere saygı gösterecek. Geçiş süreci 2020 sonuna kadar sürecek. Anlaşma İrlanda'da fiziki sınırdan kaçınmak yasal işlevsel çözüm içeriyor. Kuzey İrlanda İngiltere gümrük bölgesinin parçası olarak kalacak" açıklamalarında bulundu.

Yaşanan gelişmeler sonrası GBPUSD 1.2989 seviyesine, EURUSD paritesi 1.1139 seviyesine kadar yükseldi. Dax30 endeksi ise son 14 ayın en yüksek seviyeine çıktı.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç