TL, Kayıplarını Siliyor…

TL, Kayıplarını Siliyor…

Dün yapılan görüşmeler sonrasında ABD ile bir anlaşmaya varılması TL varlıklar üzerinde pozitif etki yaptı. TL, Dolar karşısında geçen hafta yaşadığı kayıpların bir kısmını da silerek 5.75 seviyelerine kadar geriledi. Bist100 endeksi güne %3’ün üzerinde yükselişle  başlarken, 5 yıllık CDS 380 baz puan seviyesi altına geriledi.

TCMB Anketinde Tek Haneli Enflasyon Beklentisi...
*TCMB, reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 67 katılımcıyla gerçekleştirdiği "2019 yılı Ekim ayı Beklenti Anketinde, 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 12,21’den, yüzde 11,18’e gerilerken, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise yüzde 9,76 olarak gerçekleşti. 2019 yıl sonu dolar/TL beklentisi 6,00 TL'den bu anket döneminde 6,05 TL'ye yükseldi.

Sterlin/Dolar Paritesi Brexit Oylaması Öncesi Son 5 Ayın En yüksek Seviyesi Yakınlarında…
Dün İngiltere hükümeti ve AB komisyonunun yeniden düzenlenmiş Brexit anlaşması üzerinde uzlaşması sonrası Dolar karşısında değer kazanan Sterlin, yarın İngiltere parlamentosunda yapılacak oylama öncesi 1,258 bölgesinde son 5 ayın en yüksek seviyesi yakınlarında seyrediyor.  Avrupa cephesinden ümitvar açıklamalar gelirken, parlamentodaki muhalefet partisinden eleştiriler geliyor. 

Fed Yetkilisi Kaplan’dan Açıklamalar...
*Global büyümede yavaşlamada son dönemdeki etken ticaretteki gerilimler ve belirsizlik.
*Dünyanın kalanındaki yavaşlamadan etkilenmez değiliz, bunu imalat sektörü ve yatırımlarda görüyoruz.
*Tüketici harcamalarının güçlü olmayı sürdürmesini bekliyorum, ancak bu kırılgan.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç