Trump’den FED’e Yeni Faiz Tweeti…

Trump’den FED’e Yeni Faiz Tweeti…

ABD Başkanı Donald Trump, FED’in para politikasına yönelik eleştirisini bir kez daha yineledi ve bununla ilgili dün gece bir tweet attı. İlgili tweette “ABD’de faiz oranları diğer ülkelerden daha düşük olmalı.” ve “FED Başkanı Powell’a faizlerin çok yüksek olduğunu söyledim.” ifadeleri yer aldı.

Trump’ın daha fazla faiz indirimi isteğinin yanında, piyasa fiyatlamasında 11 Aralık tarihinde FED’in faizleri sabit bırakması öngörülüyor. Bu tahmin piyasada şuan için %99.3 ihtimali ile görülüyor.

Trump, FED’e faizleri indirmesi için baskı yaparken, Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, global piyasadaki aşırı riskler sebebiyle BOJ’un politikasının ek gevşemeye doğru eğiliminin süreceğini belirtti.

Huawei ile Ticarete Ek İzin…

Trump yönetimi, ticaret savaşında ABD’li büyük şirketlerin baskısına dayanamayarak Çinli dev telekominikasyon şirketi Huawei Technologies’e ürün satan ABD şirketlerinin izin sürelerini 90 gün uzattı.

Günün Tek Verisi; ABD Konut Sektörü…

Gün içerisinde ekonomik veri anlamında takip edilebilecek tek şey, TSİ 16:30’da ABD tarafından açıklanacak konut sektörüne ilişkin verilerdir. İnşaat izinleri ve konut başlangıçları olarak iki adet açıklanacak bu verilerde beklenti şu şekilde;

*Konut Başlangıçları: ? (Beklenti: 1.320 M ; Önceki: 1.256 M)

*İnşaat İzinleri: ? (Beklenti: %0 ; Önceki: %-2.7)

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç