TCMB: Korona Virüs Aşağı Yönlü Riskleri Canlı Tutmakta…

TCMB: Korona Virüs Aşağı Yönlü Riskleri Canlı Tutmakta…

*Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), Şubat ayı para politikası toplantı özeti yayınlandı. Buna göre Banka, enflasyon beklentilerindeki olumlu görünümün korunduğu belirtildi. Diğer yandan Jeopolitik riskleri yakından izleyeceğini belirten TCMB, Çin’de ortaya çıkan salgın hastalığa ilişkin endişeler küresel iktisadi faaliyet üzerinde aşağı yönlü riskleri canlı tutmakta olduğunu belirtti. (Haberin detayları için:  https://ikon.news/haber/detay/910304 )

Avrupa’da Yayılan Korona Virüsüne Karşı Ek Tedbir Hazırlıkları...
Başta İtalya olmak üzere Avrupa’da birçok ülkede yayılım gösteren ve giderek Euro Bölgesinde bir krize dönme potansiyeli taşıyan Korona virüs salgınına karşı, bloomberght’de yayınlanan bir haberde,  Avrupa Merkez Bankasının küresel salgın senaryosunda ek parasal tedbirlere başvurabileceği belirtiliyor. Diğer yandan ülkenin en büyük ekonomisi olan Almanya’nın da zorlanan belediyelere borç sağlayabilmek için geçici olarak kamu borçlanmasına ilişkin yasal limitleri askıya almayı planladığı belirtiliyor. Ancak bugün Almanya’da konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde bu konuda herhangi bir açıklamada bulunmadı.
*Diğer yandan Korona virüsüne yönelik artan endişelerle Dax30 vadeli endeksi gün içerisinde 12364 ile son 4 ayın en düşük seviyelerini gördü. Daha sonra gelen tepki alımlarıyla endeks 12500 bandı üzerine geri toparladı.

ABD Başkanı Basın Toplantısı Yapacak…
ABD Başkanı Trump korona virüs ile ilgili TSİ 02.00'de Beyaz Saray'da basın toplantısı yapacak.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç