TCMB Kararı Saat 14:00'de !

TCMB Kararı Saat 14:00'de !

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün saat 14:00’de faiz kararını açıklayacak. TCMB’nin politika faizi şuan itibariyle %8.25 seviyesinde. Ancak fonlama kombinasyonları değiştirilerek Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti (AOFM %) TL’yi desteklemek adına adım adım yükseltildi ve dün itibariyle %10.65 seviyesine çıktı. Bugünkü kararda, Geç Likidite Penceresi’nin arttırılması beklenirken, bu olası artışın seviyesi de çok önemli olacaktır. Son zamanlarda kurda yaşanan hareketlilik ve enflasyon görüntüsü üzerine olası açıklamalara da dikkat edilecek.

Avrupa’da İmalat İyi Ama Hizmet Sektörü Tekrar Sıkıntıda…

Dünyada ve özellikle Avrupa’da Covid-19 vakaları artış göstermeye devam ediyor. Virüse karşı yeniden tedbir alınmaya başlanıyor olsa da, Mart ayındaki gibi tam karantina kararı alınması neredeyse imkansız. Tam karantina kararı alınmıyor olmasına rağmen, artan virüs vakaları sebebiyle hizmet sektörü yeniden sıkıntıya girmiş durumda. Hizmet sektörü daha çok insanların bir araya geldiği alanları kapsadığından ötürü, devletler karantina kararı almasa bile can sağlığını düşünen insanlar olabildiğince bir araya gelmekten kaçınmaya başladı.

İmalat tarafı ise hizmet sektörünün aksine artış göstermeye, pozitif kalmaya devam ediyor. En azından üretim tarafının ayakta kalıyor olması, Avrupa ekonomisi için kötünün iyisi gibi bir durum ortaya koyuyor.

FED/Rosengren’den Endişe Verici Açıklamalar…

Boston FED Başkanı Rosengren, Covid19 pandemi etkilerinin sonbahar ve kış aylarında daha da kötüye gideceğini, bunun da ekonomik aktiviteyi daha da azaltacağını belirtti. Eğer vakalar kontrol altına alınamazsa, bazı eyaletlerin tekrar karantinaya girebileceğini söyledi.

FED’in %2 enflasyon hedefine ulaşması için gereken büyüme oranının hala zayıf kaldığını belirterek, enflasyon hedefine ulaşılması için düşük faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre kalabileceğini söyledi.

**FED Başkanı Powell bugün de Kongre önünde konuşacak. Ancak hazırladığı sunumun Salı ve Çarşamba günkü ifadeleriyle neredeyse aynı olacağı öğrenildi. Yine de konuşma takip edilmeli.

ABD Borsa Endeksleri ve Metaller Aynı Anda Düşüyor...

SP500 ve Nasdaq endeksi 6 gün içerisinde 5. Kez düşüş ile kapattı. Covid-19 korkularının yeniden gündeme gelmesi sebebiyle borsalardan bir  miktar kaçış başladı.

Metallerde de sert düzeltmeler gerçekleşiyor.

Veri Ajandası:

*10:00 | Türkiye – İmalat Güveni ve Kapasite Kullanım Oranı
*10:30 | İsviçre Merkez Bankası’nın Politika Kararları
*11:00 | Almanya – IFO İş İklimi Endeksi
*14:00 | Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın PPK Toplantı Kararları
*15:30 | ABD – Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları
*17:00 | İngiltere Merkez Bankası Başkanı’nın Konuşması
*17:00 | FED Başkanı Powell’ın Konuşması
*17:00 | ABD – Yeni Konut Satışları

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç