Avrupa ve ABD Vadeli Endekslerinde Düşüş…

Avrupa ve ABD Vadeli Endekslerinde Düşüş…

TCMB Başkanı Uysal’dan Açıklamalar...
*Enflasyon Raporu 2020 4. Bilgilendirme Toplantısı sunumunu bugün gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanı Murat Uysal 2020 ve 2021 enflasyon beklentilerinin yukarı yönlü revize edildiğini açıkladı. Daha önce yüzde 8,9 olarak açıklanan 2020 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 12,1'e, 2021 yılı beklentisi de yüzde 6,2'den yüzde 9,4'e revize edildi. Türkiye’nin makro ekonomik göstergelerine dair değerlendirmelerde bulunan Uysal, Türkiye'nin risk primi dalgalı ve yüksek seyrettiğini,  Türkiye'de portföy çıkışları 3. çeyrekte arttığı ve döviz kurunda da oynaklık yükseldiğini belirtti. Uysal ayrıca  3. çeyrekte iktisadi faaliyetin 'V' tipi belirgin bir toparlama kaydettiğini toparlanmanın Eylül ve Ekim ayında sürdüğünü ve  2020'de muhtemelen pozitif büyüme göreceklerini ifade etti.

*Para Politikasına ilişkin olarak ise gerekli olduğu takdirde politika faizi de dahil bütün araçların kullanılacağını vurgulayan Uysal sıkılaşma eğiliminin altını çizdi.

*Diğer yandan bugün açıklanan TCMB Ekim ayı Para Politikası Kurulu toplantısı özetlerinde, "Finansal koşullardaki sıkılaşmayla birlikte kredi büyümesinde gözlenen yavaşlamanın yanı sıra ağırlıklı ortalama fonlama maliyetindeki artış eğiliminin önümüzdeki dönemde de sürdürülmesi enflasyon görünümünü olumlu etkileyecektir." denildi.

Avrupa ve ABD Endekslerinde Düşüş…
*ABD’de yaklaşan Başkanlık seçimleri ve seçim öncesi  teşvik paketine ilişkin umutların kaybolması diğer yandan Avrupa’da hızla artan ikinci korona virüs pandemisi ve artan sıkılaştırma önemleriyle global piyasalarda risk alım iştahını düşürmüş durumda.  Volatilite endeksi VIX son 4 ayın en yüksek seviyelerine çıkarken ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde sert satışlar görülüyor.

*Yüzde 3’ün üzerinde değer kaybeden Alman Dax30 vadeli endeksi son 4 ayın en düşük seviyelerinde seyrediyor. ABD’de Dow Jones, S&P500 ve Nasdaq vadelilerde düşüş görülmekte.


 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç