TCMB Faiz Oranını Düşürdü...

TCMB Faiz Oranını Düşürdü...

*Günün en flash haberi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan geldi. TCMB, bugün saat 14:00’de açıkladığı toplantı kararında politika faizini 100 baz puan düşürerek %14’den %13’e düşürdü. USDTRY paritesi gelişme sonrası 18.12 seviyesine kadar yükseldi.

*Dün yayımlamış olan FED Temmuz ayı tutanaklarında enflasyon ile mücadele konusunda önemli bir mücadele vurgu kendini belli etmiş ve faiz artışlarına devam edileceği belirtilmişti. İstihdam piyasasının ise güçlü olduğu konusunda bir görüş birliği var.

*Tutanakların yayınladığı ertesi gün EURUSD paritesi 1.0160 bölgesinde iken Dolar endeksi 106.60 direncine yakın bir bölgede fiyatlanmaya devam ediyor.

*Euro Bölgesi’nde açıklanan enflasyon verilerinde, manşet enflasyon 0.3 puan yükselerek %8.9’da ve çekirdek enflasyon da 0.3 puan yükselerek %4 seviyesinde gerçekleşti. Aylık enflasyon verilerinde hafif yavaşlama varken bunun enerji fiyatlarındaki düşüşten kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Yıllık bazda yükselişler sürerken, bir dönemde hafif bir düzelme olması trend değişikliği anlamına gelmeyecektir. Bölgede enflasyonist baskı halen devam ediyor.

*ABD’de her hafta açıklanan İşsizlik Maaşı Başvuruları 250.000 olarak gerçekleşti.

*Aynı saatte açıklanmış olan Philly FED İmalat Endeksi, geçen ayın aksine (-12.3) Ağustos ayında 6.2 gelerek ABD ekonomisinin güçlülüğüne vurgu yaptı.

* San Francisco FED Başkanı Daly yaptığı açıklamada, Eylül ayında yapılacak toplantıda faiz oranının 50 veya 75 puan arttırılmasının makul olduğunu ifade etti.

*ABD’de Temmuz ayına ilişkin açıklanan Konut Satışları %5.9 azalış gösterdi.  Konut Satışları bir önceki ay ise %5.5 azalış göstermişti. 

*Akşam saatlerinde ABD’de bazı FOMC üyelerinin konuşmaları takip edilecek.

*20:20 | Kansas FED Başkanı Esther George
*20:45 | Minneapolis FED Başkanı Kashkari

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç