ABD'de Enflasyon Beklentileri Geriledi...

ABD'de Enflasyon Beklentileri Geriledi...

*ABD Kişisel Tüketim Giderleri (PCE) bugün saat 16:30'da açıklandı. Yıllık bazda çekirdek endeks beklenildiği gibi 4.4% gerçekleşti. Bir önceki rakam ise 4.7% olarak gerçekleşmişti. Harcamaların azalması, enflasyonu olumlu yönde etkileyecek önemli bir faktör olacaktır. Beklentinin altında bir veri açıklanması toparlanma sürecinde daha etkili rol oynayabilirdi. Ancak beklentinin karşılanması da şimdilik yeterli gibi görünüyor.  FED’in karar alma noktasında bu veriyi önemli ölçüde dikkate aldığını hatırlatalım.

*ABD’de takip ettiğimiz diğer önemli verilerden Aralık ayına ilişkin Konut Satışları %2.5 artış gösterdi. Verinin %0.9 azalması bekleniyordu. Konut Satışlar Kasım ayında %2.6 azalış göstermişti. FED’in faiz artış sürecinde yakından takip ettiği Michigan 12 aylı Enflasyon Beklentisi de %4.0’dan %3.9’a geriledi. Verinin %4.4 düzeyine yükselmesi bekleniyordu. Enflasyon beklentilerinin azalmasıyla FED faiz artış hızını daha da azaltmayı veya sonlandırmayı değerlendirebilir.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç