Sabah Bülteni

Sabah Bülteni

Geçen hafta piyasalara AMB’nin faiz indirimi ve ABD’den gelen tarım dışı istihdam verileri ve bilançolar damga vururken Fransa’nın notunun düşürülmesi Avrupa Borsalarının düşüşünde diğer önemli bir gelişmeydi.

FED Başkanı Bernanke Cuma günü yaptığı konuşmada tahvil alımları ile ilgili bilgi vermezken Düzenleyici  kurumların ve politika yapıcıların en büyük zorluğunun krizi görüp, neden olan genel faktörleri uzaklaştırarak, gerektiğinde krizi önlemek ya da krizde doğru adımlar atmak olduğunu dile getirdi.

Piyasalar son 3 haftadır olduğu gibi FED’in teşvikleri azaltacağı yönünde hareket ediyor. Dolayısıyla FED’in yeni başkanı gözü ile bakılan Janet Yellen’ın senato bankacılık komitesi önünde bugün TSİ ile 17:00’da vereceği ifade dikkatle takip edilmesi gereken konular arasında.

FED’e yönelik tedirginliklerin Asya tarafında da fiyatlanması ile Borsalarda genel olarak dalgalı seyir gözlemlenmekte.

Çin’de Komünist Parti Toplantılarına dikkat!!

Önümüzdeki 10 yılın politikalarını değerlendirmek üzere yapılacak olan toplantıda proje fonlamalarından reformlara kadar bilgilendirilme yapılması bekleniyor.Yarın bitecek bu toplantıyı takip etmekte fayda var.

Türkiye yönünde ise 11 milyon çalışanı ilgilendiren Kıdem Tazminatı Fonu için işçi ve işveren temsilcileri bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında bir araya gelecek. Toplantıda kıdem sistemiyle ilgili görüşler toplanacak.

Gün içerisinde piyasayı takip edecek herhangi bir önemli veri bulunmazken gözler ABD senatosu bankacılık komitesinde olacak. ABD’de bugün bankalar tatil.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç