images/pariteler/pariteicon_50.svg

EURNZD - Ani Ataklar Gelebilir Mi?

EURNZD paritesi bir süredir sürdürdüğü düşüş eğiliminde, kısa vade için sona yaklaşabilir. Saatlik grafikte daha net görünen geri çekilmede 50 ve 100 saatlik üssel hareketli ortalamalar direnç görevi görmeye devam ediyor. Bugün ECB'nin 8 haziran tarihli toplantısında gevşeme eğilimini kaldırmayı tartışılabileceği haberlerinin yayılmasıyla ani şekilde 50 saatlik ortalama test edildi. Ancak bu direnç bölgesi şuan için çalışmaya devam ediyor. Özellikle dün ECB Başkanı Draghi'nin, enflasyon ivmesindeki zayıflık sebebiyle gevşemenin devam edeceğini açıklaması Euro'nun güç kaybetmesine sebep oldu.

Bu düşüşe rağmen teknik göstergelere baktığımızda 26 Mayıs tarihinden bu yana fiyat/RSI hareketleri arasında uyumsuzluk yaşandığını görüyoruz. RSI'ın yukarı yönlü eğilimi ve bollinger band'ın yataylaşmaya başlaması, EURNZD paritesinde kısa vadeli ataklara sebep olabilir. Olası ataklarda, 50 saatliğin üzerinde 100 saatlik ortalamayı bu anlamda günlük ana direnç bölgesi olarak izleyebiliriz. Ancak fiyatlar Bollinger Band'ın orta bandının altında kalmaya devam ettikçe, yukarı yönlü eğilimin güç kazanmaya başlaması gecikebilir. 

Destekler: 1.5775 - 1.5745 - 1.5700

Dirençler: 1.5800 - 1.5840 - 1.5870

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç