pariteicons_f48.png

EURAUD - Paritede Düşüş Devam Ediyor...

EURAUD - Paritede Düşüş Devam Ediyor...

Bugün ilk olarak Almanya’nın imalat ve hizmet PMI verilerini takip edildi. Almanya imalat PMI beklentilerin üzerinde 57,0 açıklanırken, hizmet PMI’da  53,6 olan beklentileri aşarak 54,4 olarak gerçekleşti. Ardından açıklanan Euro Bölgesi PMI verilerini inceleyecek olursak; Şubat ayı imalat 55,0, hizmet 55,6 markit bileşik PMI ise 56,0 ile beklentilerin üzerinde artış kaydetti. Euro'da etkisinin sınırlı kaldığı gözlemlenen 6 yılın zirvesine tırmanan pozitif verilerin ekonomideki toparlanma ve iyileşmeyi işaret ettiğini belirtmek isteriz. Euro’nun değeri ile ilgili dün Merkel ve Almanya Maliye Bakanı’ndan gelen açıklamaların Euro’da değer kaybının yaşanmasına neden olduğunu söyleyebiliriz.

Bu sabah karşı Avustralya'dan Şubat ayında gerçekleştirilmiş para politikası kurulunun tutanakları yayınlandı. Tutanaklar, daha önceki toplantılarda konuşulan ve uzlaşılan fikirlerden çok farklı durmuyor. Hatırlanacağı üzere RBA, bu toplantıda faizleri sabit bırakmıştı. Bu durumun tutanaklara, "faizlerin, büyüme ve enflasyon oranlarıyla uyumlu şekilde ilerlediği ve bu sebeple sabit bırakıldığı" düşüncesiyle geçtiğini görüyoruz. Özellikle madencilik sektörünün, Avustralya ekonomisine ek katkı yaptığının üzerinde duruluyor.

Teknik olarak günlük grafiği incelediğimizde; düşüşün gözlemlendiği paritede düşüş kanalı alt bandının kırılması halinde düşüşün devamı beklenebilir. Aşağı yönlü baskının artması halinde 1.3484 ve 1.3212 seviyeleri destek olarak öne çıkıyor RSI indikatörüne baktığımızda ise aşırı satım bölgesi yakınlarında bulunuyor. Tepki alımlarının gelmesi durumunda paritede toparlanma gözlemlenebilir. Yükselişlerde 1.3905 ve 1.4100 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir.

Destekler: 1.3484 – 1.3212 – 1.3045

Dirençler: 1.3905 – 1.4100 – 1.4278

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç