images/pariteler/pariteicon_45.svg

AUDNZD - Haftalık Üçgenin Alt Bandından Tekrar Tepki Geldi...

AUDNZD paritesi Son iki haftadır sıkıştığı üçgenin alt bandından tepki alarak yükselmeye başlamıştı. Bu süreçte 1.0385'den 1.0550 seviyelerine gelindi. Ancak bu hafta itibariyle iki haftalık yükseliş hafif diyebileceğimiz bir oranda geri alınıyor.

Dün gece Avustralya Merkez Bankası(RBA) para politikası toplantı tutanakları yayınlanmıştı. RBA toplantı tutanaklarında, emlak ve konut piyasasının dikkatle izlenmeye devam edildiği tekrarlandı. Gelir artışının yavaş seyrettiğinden, buna rağmen yüksek hane halkı borçlanmasından ve tüketimdeki yavaşlamanın risk oluşturduğundan bahsedildi. Büyüme tahminleri ise değişmedi. Büyüme tahminlerinin yıl sonu %3 oranında sabit bırakılması ve yeni faiz indirimi sinyalinin gelmemesiyle birlikte AUD tarafı hafif oranda değerlendi ve AUDNZD'nin hafta başından bu yana yaşadığı düşüş sınırlı boyutta kaldı.

Teknik olarak baktığımızda; haftalık grafikte görüntüyü daha net görebiliyoruz. Fiyatlar daralan üçgen içerisinde zig-zag hareketi yapmaya devam ediyor. Üçgenin alt bandı destek olarak çalışıyor. Bu bölgeden gelen tepkiyi, Stochastic indikatörü de destekliyor. Zira iki hafta önce üçgenin alt bandına gelindiğinde, Stockhastic dip seviyelerdeydi. Stochastik'in dip seviyelere geldiğinde, üçgen boyunca elle tutulur tepkiler geldiği görülüyor. Haftalık bazda 1.0430 desteği üzerinde tutunma oldukça, tepki hareketleri devam edebilir. Tepkiler boyunca 7 haftalık üssel hareketli ortalama, ana direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Üçgenin alt bandı ise ana destek olarak izlenmeye devam edilebilir.

Destekler: 1.0430 - 1.0385 - 1.0330

Dirençler: 1.0535/1.0570 - 1.0625 - 1.0695

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç