ABD ve Japonya Tahvilleri Yükseliyor...

ABD ve Japonya Tahvilleri Yükseliyor...

Türkiye

AB Dışişleri Bakanları: Türkiye'yle Müzakereler Durmasın…

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Dışişleri ve Savunma Bakanları'nın Brüksel'de yaptıkları toplantıda, Avusturya'nın "Türkiye'yle üyelik müzakereleri durdurulsun" çağrısına destek vermedi. Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz "Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinden yana değilim ve bu Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde yeri olmadığına inanıyorum" dedi. Lüksemburg ve Belçika da Türkiye'ye yönelik eleştirel açıklamalar yaparken, AB'nin büyük üyelerinden Fransa ve Almanya katılım müzakerelerini sona erdirmenin yarardan çok zarar vereceğini vurguladı. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Ankara ziyaretinin hemen öncesine denk gelen Brüksel'deki toplantıdan sonra "Türkiye bizim için çok önemli. Sadece ülkelerimiz arasındaki yakın bağlardan değil, özellikle bu zor dönemde diyaloğu kesmeyi göze alamayacağımızdan" dedi.

 

ABD borsaları yataya yakın kapandı…

Wall Street'de teknoloji sektörüne gelen sert satışlara rağmen finansal hisselerdeki faiz artışı beklentisiyle oluşan pozitif performans endekslerin yataya yakın kapanmasını sağladı. Gün sonunda, Dow Jones %0.11 artıda 18868, Nasdaq -%0.36 düşüşle 5218 ve SP500 %0.01 ekside 2164 seviyesinden kapandı.

 

Fed/Lacker: Mali Teşvikler Faiz Artırımı İçin Durumu Güçlendirebilir…

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, ABD yönetiminin vergi indirimi veya harcama artışıyla ekonomiyi teşvik etmesi halinde merkez bankası için faiz artışı durumunu güçlendirebileceğini ifade etti. Lacker, "Başkanlık seçimin maliye politikasında beklentileri değiştirdiği açık" derken seçilmiş başkan Donald trump'ın potansiyel politika değişikliklerine tepki vermek için henüz erken olduğunu söyledi.

 

San Francisco Fed/Williams: ABD Açık Ve Serbest Dış Ticareti Korumalı… 

Seçilmiş başkan Donald Trump'ın savunduğu korumacı politika hakkındaki bir soruyu yanıtlayan San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABD'nin ekonominin büyümeyi arttırmada zorlandığı bir ortamda ABD'nin açık dış ticaret politikalarını sürdürmesi gerektiğini söyledi. Williams, yıllardır ortalamanın altında olan ABD büyümesine dikkat çekerek ABD hükümetinin mevcut yolu ve açık ticareti sürdüreceğinden umutlu olduğunu belirtti.

 

Fed/Kaplan: 2017 İçin % 2 Büyüme Tahminine Bağlıyım...

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Donald Trump başkanlığındaki yeni ekonomik politikaların etkisini değerlendirmek için heüz zamanının erken olduğunu belirterek ABD ekonomisinin gelecek yıl % 2 büyüyeceği tahminine bağlı olduğunu söyledi. Kaplan, Trup yönetiminin yatırımların beklediği mali ve diğer politikaları hayata geçirdiği takdirde Fed'e bir manevra alanı sağlanacağını vurguladı. Öte yandan son iki Fed toplantısında faiz artışına destek veren Kaplan, "Yakın gelecekte parasal gevşemenin kısmen geri alınması uygun olur" dedi.

 

 

Avrupa

ECB/Praet: ECB Politikası Euro Bölgesi İçin Hiç Şüphesiz Pozitif...

Praet, ECB'nin politika önlemlerinin euro bölgesi hükümetleri için açıkça pozitif olduğunu söyledi. Almanya'nın tek başına 2015'te faiz ödemelerinden beklenenden düşük 28 milyar dolar kazandığını söyledi. Bu tarz ödemelerin sonuçta düşük harcamalarla ya da yüksek vergilerle finanse edildiğini kaydetti.  Praet, ECB'nin bu yüzden ekonomiyi desteklemeye devam edeceğini, şimdi hükümetlerin öncelikli olarak bazı yükleri paylaşması, büyüme yanlısı politikalar için daha çok dengelemesi, talebi teşvik etmesi ve kamu yatırımını artırmaya yönelmesi gerektiğini bildirdi

 

Asya

Avustralya Merkez Bankası: Emtia Fiyatlarındaki İyileşme Büyümeye Destek Verecek...

Avustralya Merkez Bankası (RBA), emtia fiyatlarında görülen hızlı bir artışın ülke ekonomisi için memnuniyet verici olduğunu ve büyüme görünümünde iyileşme bulunduğunu bildirdi. Bu ay başlarında %1.5 olan politika faizini değiştirmeyen RBA'nın toplantı tutanaklarında, dış ticarette iyileşme vurgulandı. RBA, buna rağmen  Avustralya'nın en büyük dış ticaret ortağı ve emtia ürünlerinin alıcısı olan Çin'deki ekonomik belirsizliklerin sürdüğüne dikkat çekti.

 

Günün Ajandası;

TSİ 10:00 Almanya GSYİH(Yıllık):                  Beklenti:%1.8 Önceki:%3.1

TSİ 10:00 Almanya GSYİH(3.çeyrek):             Beklenti:%0.3 Önceki:%0.4

TSİ 10:00 Türkiye İşsizlik OranıLAğustos):                          Önceki:%10.7

TSİ 11:00 Avustralya Merkez Bankası Başkanı Lowe’un Konuşması

TSİ 11:00 Türkiye Bütçe Dengesi                                      Önceki:-16.90B

TSİ 12:30 İngiltere Üretici Fiyat Endeksi(Yıllık):   Beklenti: %1.1 Önceki:%1.0

TSİ 12:30 İngiltere Tüketici Fiyat Endeksi(Aylık):  Beklenti: %0.3 Önceki:%0.2

TSİ 13:00 İngiltere Enflasyon Raporu

TSİ 13.00 Almanya ZEW Ekonomik Endeksi(Kasım): Beklenti:8.1 Önceki:6.2

TSİ 16.30 ABD Çekirdek Perakende Satışları(Aylık):  Beklenti:%0.5 Önceki:%0.5

TSİ 21:30 FOMC Üyesi Fischer’ın Konuşması

 

 

 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç