Haftanın Son Gününe Ons Altın Damga Vuruyor...

Haftanın Son Gününe Ons Altın Damga Vuruyor...

Haftanın son işlem gününde global piyasalarda Ons Altın ve Ham Petrol fiyatlarının gerilediğini gördük. Özellikle 1300 bölgesinde fiyatlanan Ons Altın, akşam saatlerine doğru 1279 seviyesine kadar geriledi.

ECB Üyelerinden Enflasyon Açıklamaları...


Haftanın son işlem gününde konuşan bazı ECB üyelerinin açıklamaları şu şekilde oldu;
*ECB / Coeure: Enflasyonun kalıcı olarak %2 seviyesine yaklaşmaya başladığını belirtti. Ancak yine de önümüzdeki süreçlerde verilerin önemli olacağını ve enflasyonun %2 trendine doğru yaklaşmakta olup olmadığını gözlemleyeceklerini belirtti.
*ECB / Nowotny: "%2'ye yakın olan enflasyon hedefi elde edilmeye başlanıyor." şeklinde konuştu. Ancak, para politikasında tam normalleşmenin önemli bir zaman alacağını belirtti. Ek olarak, ECB politikasının bir süre daha gevşeyici kalmaya devam edeceğini açıkladı.

ECB üyelerinin enflasyon üzerine yaptığı konuşmalar, yani enflasyon hedefine yakın olunduğuna ya da ulaşılıyor olduğuna yönelik açıklamalar, manşet enflasyon bazında doğru olabilir. Ancak bugün açıklanan verilere göre Euro Bölgesi'nde yıllık bazda Çekirdek TÜFE hala %1.1. ECB, çekirdek enflasyon hatrı sayılır bir şekilde %2'ye yakınlaşana kadar gevşeme politikasını sürdürebilir.

Bugün açıklanan Euro Bölgesi enflasyon verileri için; https://ikon.news/haber/detay/902647

ABD, Çin Mallarına Yönelik İkinci Vergi Tarifesi Geliştirebilir...

Reuters kaynaklı habere göre, ABD 100 Milyar $ değerindeki Çin mallarına ikinci kez vergi tarifesi getirebilir.

Japonya Merkez Bankası Politikayı Değiştirmedi...

Bu sabaha karşı Asya seansında Japonya Merkez Bankası'nın para politikası kararları açıklandı. BOJ, faizi sabit bıraktı ve Japonya ekonomisinin ılımlı büyüdüğünü söyledi. Ek olarak;
*%2lik enflasyon hedefine doğru momentum devam ediyor. Gelişim yavaş, ancak kararlıyız.
*Çekirdek enflasyon, Yen'in değerlenmesinden ötürü bir miktar baskı altında. Ek olarak değerli Yen, dayanıklı mal fiyatları üzerinde baskıyı arttırabilir.
*Para politikasını yeniden gözden geçirme kararı düşünülmüyor.
*Mevcut güçlü parasal gevşemeye devam edilecek.
*Japon şirketleri ve hanehalkının deflasyonist düşünce yapısı devam ediyor.

Kuroda genel olarak aynı ifadeleri kullandı.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç