images/pariteler/pariteicon_12.svg

USDTRY - 5.74'ü Gördü...

Çarşamba günü gerçekleşen FED toplantısında, küresel ekonominin yavaşlama ihtimaline karşı yer alan ifadeler, bugün itibariyle TRY ve gelişmekte olan diğer ülke para birimlerinden sert çıkışı beraberinde getiriyor. Global piyasada yönelim daha çok güvenli limanlara doğru oluyor. Ons Altın, ABD Doları ve Japon Yeni gibi güvenli liman olarak görülen ürünler değer kazanıyor.

Ek olarak yurt içinde CDS primlerinin son zamanda yükselmesi ve enflasyonda beklenen aylık düşüşün gerçekleşememesi zaten TRY üzerinde baskı oluşturuyor ve 5.48 güçlü şekilde test ediliyordu. Bugün itibariyle bu direnç kırıldı ve gün içerisinde 5.7450 seviyesine kadar yükseliş gerçekleşti.

TCMB gün içerisinde haftalık repo ihalesine bir süreliğine ara verdiğini açıkladı ve Ağırlıklı Ortalama Fon Maliyeti'ni arttırıcı önlemler aldı. Ancak bunun şuan için etkili olduğu görülmüyor.

Teknik olarak baktığımızda; 5.48'in sert şekilde kırılmasından sonra gelen atak ile 5.73 direnç bölgesine gelindi. 5.14 bölgesinde oluşan ikili dip formasyonu şuan için formasyon hedefi doğrultusunda ilerliyor. Olası atakların devamında 5.88 seviyesi kritik direnç bölgesi konumuna gelmiş durumda. Bu bölgenin aşılması dolar lehine hareketlerin ivmesini daha da arttırabilir. Olası kar satışlarında ise 5.6500 desteği altında dört saatlik mum kapanışı yaşanmadan kısa vadede dolar lehine hareketlerin zayıflaması teknik açıdan zor olabilir. Ana destek ise 5.3850 seviyesinden geçiyor.

Destekler: 5.6500 - 5.5450 - 5.4875

Dirençler: 5.7300 - 5.8100 - 5.8800

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç