images/pariteler/pariteicon_12.svg

USDTRY – TCMB Karar Gününe Başlarken Teknik Görünüm Nasıl ?

Türk Lirası adına yine önemli bir gün diyebiliriz. Saat 14:00’de TCMB’nin para politikası kararı açıklanacak. Beklentiler genel olarak TCMB’nin para politikasını değiştirmemesi yönünde. Ancak her zamanki gibi politika açıklama metnindeki ifadeler dikkatlice takip edilecektir. Enflasyon tarafındaki artışta çok az da olsa yavaşlama görülüyor. Ama baz etkisine göre hareket etmek, enflasyonda yükselişin hızla devam ettiği gerçeğini değiştirmiyor. Bunun yanında Türk Lirası üzerinde baskı yapan birkaç tane önemli belirsizlik bulunmakta. Bunlardan birisi, belki de en önemlisi, ABD ile ilişkilerde S-400 sistemi sebebiyle oluşabilecek olumsuzluklar. Bir diğer ise 23 Haziran.

Bu tip belirsizliklerin olduğu bir ortamda TCMB açıklama metninde nasıl bir yol izler göreceğiz. Geçtiğimiz toplantıda “parasal duruş enflasyonu hedeflenen patika ile uyumlu seviyelerde tutacak şekilde belirlenecektir.” ile ifade değişikliğine giden, biraz da kafa karıştıran, TCMB’nin bu ifadeyi koruyup korumayacağı ve enflasyon göstergeleri hakkındaki fikri, bizlere olası bir Temmuz toplantısı kararı için fikir oluşturabilir. Burada sadece şunu söyleyebiliriz; TÜFE – ÜFE arasındaki makas oldukça fazla. Buradan da üreticinin yüksek maliyetlerini tüketiciye yansıtmamak için elinden geleni yaptığını görüyoruz. Ülkemiz ekonomisi için ÜFE’yi yükselten en temel sebebin döviz kuru olduğunu var sayarsak döviz kurunun yukarı yönde tepki verebileceği her durumda TÜFE görünümünün bozulma riski artıyor.

Teknik olarak baktığımızda, parite bu hafta içerisinde dar bir bantta sıkıştı. TCMB kararı esnasında oynaklık artabilir ve kendisine bir yön bulabilir. Ancak yukarıda 5.8575, aşağıda ise 5.7300 seviyeleri nötr alanı oluşturuyor. Dört saatlik grafikte bir ters omuz baş omuz formasyonu yapısı olabilir. Bu sebeple olası tepkilerde 5.8575 direnci geçilirse, yukarıda dört saatlik bazda 200 birimlik üssel ortalamaya denk gelen 5.9800 direnci gündeme gelebilir.

Olası düşüşlerde ise öncelikle ara bölgede yer alan 5.7830 ve sonrasında ise 5.7300 desteği izlenebilir. 5.7300 desteği Türk Lirası lehine hareketin güçlenerek devam edebilmesi adına oldukça önemlidir.

Destekler: 5.7830 – 5.7300 – 5.6700 – 5.6220

Dirençler: 5.8150 – 5.8575 – 5.8900 – 5.9200

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç