images/pariteler/pariteicon_12.svg

USDTRY- TCMB Kararı Sonrası Kur Gevşedi…

TCMB bugünkü Para Politikası Kurulu toplantısında beklendiği gibi faiz oranlarını değiştirmedi. Merkez politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını %24 seviyesinde sabit tuttu. Diğer yandan Merkez Nisan ayı toplantı metninde yer alan "enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir" ifadesini “fiyatlama davranışlarına dair riskleri sınırlamak ve enflasyonun düşüş sürecini hızlandırmak amacıyla sıkı parasal duruşun korunmasına karar verilmiştir” ifadesi ile değiştirdi. Merkez’in enflasyonda düşüş vurgusu ilerleyen dönem için olası bir faiz indirimine kapı aralamak olarak yorumlanabilir. Ancak Merkez bu süreci hızlandırmak için şimdilik parasal duruşta gevşemeyi düşünmediğini söyleyebiliriz. Nitekim Dolar/TL kuru faiz kararı sonrası ilk olarak gevşeme yönünde tepki verdi. ABD cephesinde ise mayıs ayı enflasyon verisi aylık bazda beklentiler dahilinde bir önceki döneme göre gerileme kaydederken,  yıllık bazda hem bir önceki döneneme göre gerileme kaydetti hem de beklentilerin altında kaldı. İstihdam verileri sonrası enflasyon görünümünde görülen bozulma Fed faiz indirim beklentilerini daha da güçlendirebilir.

USDTRY paritesinde teknik açıdan bakıldığında, hafta başından bu yana parite 5.8450 ve 5.7612 bandı arasında sıkışmış durumda. Yukarıda  6.16-5.65 düşüşünün %38.2 fibo düzeltme bölgesine de denk gelen 5.8450 bandının kırılması halinde paritede 5.9021 ve 5.9594 seviyeleri bir sonraki direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Aşağıda ise 5.7612 desteğinin kırılması durumunda TL lehine işlem yeniden güç kazanabilir.

Destekler: 5.7612-5.7000-5.6585

Dirençler: 5.8450-5.9021-5.9541

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç