İngiltere’de Beklenen Seçim Sonuçlarının Programı...

İngiltere’de Beklenen Seçim Sonuçlarının Programı...

İngiltere’de oy verme işlemi devam ediyor.  Henüz sandık çıkış anketleri (exitpoll) açıklanmış değil. Çıkış anketleri önemli çünkü resmi sonuçlar açıklanmadan önce bir takım sonuçları önceden haber verebilir.

*TSİ 01:00’de Exitpoll sonuçlarının yayınlanması. Bu anket BBC, ITV News ve Sky News için yürütülen ortak bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkmaktadır. Exitpoll’da, seçmenlerin oy verme işlemi sonrasında hangi partiye oy verdiklerini belirtmeleri istenen sahte bir oy pusulasını doldurmaları isteniyor ve böylece sandık çıkış anketi (exitpoll) oluşuyor. Exitpoll 144 sandık merkezinde gerçekleştiriliyor.

*TSİ 02:00’de, Exitpoll sonrası ilk sonuçlar hemen hemen 1 saat sonra gelmeye başlar. Sunderland ve Newcastle gibi eyaletlerde daha önceki seçimlerde ilk erken sonuçlar gelmişti. Gece içerisinde özellikle Cuma günü sabaha karşı sonuçların netleşmesi beklenebilir.

İngiltere’de 650 seçim bölgesi var ve bir parti 326 seçim bölgesini kazanırsa, Avam Kamarası’nda çoğunluğu sağlamış olacak.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç