ABD’de Perakende Satışlar Artarken, Sanayi Üretimi Düştü…

ABD’de Perakende Satışlar Artarken, Sanayi Üretimi Düştü…

TCMB Anketinde TÜFE Beklentisi Yükseldi...
*Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Beklenti Anketi'ne göre, Eylülde yüzde 1,46 olan  TÜFE beklentisi Ekim ayında yüzde 1,62 oldu.  Cari yıl sonu TÜFE beklentisi ise  yüzde 11,46'dan 11,76'ya çıktı. Yıl sonu Dolar/TL beklentisi ise 7,5990'dan 7,8979'a yükseldi.

*Cari ay sonu TCMB Ağırlıklı Ortalama Fonlama maliyeti beklentisi yüzde yüzde 10,58'den 12,47'ye çıkarken, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay ve 12 ay sonrası beklentileri sırasıyla yüzde 11,64 ve yüzde 11,07 olarak kayıtlara geçti.

Euro Bölgesinde Enflasyon Beklentilere Paralel Geldi..
*Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Eyl) Açıklanan: -0,3% Beklenti: -0,3% Önceki: -0,3%
*Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Eyl)Açıklanan: 0,1% Beklenti: 0,1% Önceki: -0,4%
*Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Eyl) Açıklanan: 0,2% Beklenti: 0,2% Önceki: 0,2%
*Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Eyl)Açıklanan: 0,2% Beklenti: 0,2% Önceki: 0,2%

ABD’de Perakende Satışlar Yükselirken, Sanayi Üretimi Düştü…
*ABD'de perakende satışlar Eylül ayında yüzde 1.9 ile yüzde 0.7 beklentisi üzerinde artış kaydetti. Böylece perakende satışlar eylül ayında 3 ayın en güçlü artışını gerçekleştirmiş oldu. 

*Sanayi Üretimi ise eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0.6 düşüş kaydetti. Piyasa beklentisi yüzde 0.5 artış olması yönündeydi.

İngiltere Başbakanı Johnson’dan “Brexit”e  İlişkin Açıklamalar…
*AB’nin Brexit sonrası döneme yönelik serbest ticaret anlaşması ihtimalini ortadan kaldırmaya çalıştığını söyleyen İngiltere Başbakanı Johnson, Brüksel yaklaşımını köklü bir şekilde değiştirmezse, İngiltere'nin yılsonunda AB'yle ticaret anlaşması imzalamamaya hazır olduğunu söyledi.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç