TCMB Zorunlu Karşılık Oranlarında Değişikliğe Gitti....

TCMB Zorunlu Karşılık Oranlarında Değişikliğe Gitti....

TCMB Zorunlu Karşılıkta Sadeleşmeye Gitti...

TCMB'den Yapılan Açıklama:

"19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu Kararı ile şeffaflığı, öngörülebilirliği ve para politikasının etkinliğini artırmak amaçlarıyla likidite yönetimi operasyonel çerçevesinde değişikliğe gidilerek kısa vadeli fonlamanın tamamının politika faizinden yapılmasına karar verilmiş, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda politika faizi artırılarak parasal sıkılaşma gerçekleştirilmiştir.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'e göre: Türk Lirası zorunlu karşılıklar vadesiz, 1 aya kadar ve 3 aya kadar vadeli mevduat/katılım fonları için yüzde 4’ten yüzde 6’ya çıkarıldı.

 

Türk Lirası zorunlu karşılıklar müstakrizlerin fonları ile 1 yıla kadar vadeli diğer yükümlülükler için yüzde 4’ten yüzde 6 seviyesine yükseltildi.

 

Yabancı para zorunlu karşılıklar vadesiz, 1 aya kadar, 3 aya kadar, 6 aya kadar ve 1 yıla kadar vadeli mevduat/katılım fonları için yüzde 17’den yüzde 19’a çıkarıldı. Yabancı para zorunlu karşılıklar müstakrizlerin fonları için ise yüzde 17'den yüzde 19'a çekildi.

 

 

Bununla birlikte uygulanacak zorunlu karşılıklar için kredi büyümesi şartı kaldırıldı.

 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç