ABD’de Yaşanan Politik Gelişmelerle Piyasalar Yön Arayışında…

ABD’de Yaşanan Politik Gelişmelerle Piyasalar Yön Arayışında…

*ABD’de Georgia senato seçimleriyle başlayan ve Trump destekçilerinin Senatoyu basmasıyla gerginliğin tırmandığı ABD politik gelişmeleri piyasa odağında kalmaya devam ediyor. Olaylar üzerine Trump için yeniden azil süreci başlatılırken, piyasanın bir diğer gözü seçilmiş Başkan Biden’ın müjdesini verdiği ve bu hafta Perşembe günü detaylarını açıklaması beklenen yeni teşvik paketinde. Tüm bu gelişmelerle ABD vadeli endeksleri tarihi zirve seviyelerinden kar satışları yaşanırken Dolar endeksinde ise dün düşüş görüldü.

*Bugün ise ABD cephesinde açıklanacak olan enflasyon verileri yakından izlenecek.


Fed Yetkililerinden Açıklamalar…
* St Louis Fed Başkanı James Bullard yaptığı açıklamada,  ABD ekonomisinin  2021 görünümünün oldukça güçlü olmaya devam ettiğini söyledi.
*Cleveland Fed Başkanı Loretta Merkel, para politikasında ayarlamaya gitmeyi ve Fed'in varlık alımlarının hızını veya büyüklüğünü değiştirmeyi tartışmak için çok erken olduğunu belirtti.
*Konsas City Fed Başkanı Esther George, Fed'in ihtiyaç olması halinde enflasyonu dizginlemek için araçlara sahip olduğunu, ancak enflasyon yüzde 2 hedefinin hafif üzerine çıksa da Fed'in buna tepki vermesini beklemediğini ifade etti.
*Boston Fed Başkanı Eric Rosengren  finansal şartların destekleyici olmaya devam  ettiğini ve  özellikle yılın ikinci yarısında güçlü bir toparlanma yaşanmasını beklediğini söyledi.


Günün Ajandası 
10:00   Türkiye Sanayi Üretimi (Yıllık) (Kas) Beklenti:9,6%  Önceki:10,2%     
10:00   Türkiye Perakende Satışları (Aylık) Önceki: 4,2%
12:00   Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın Konuşması
13:00   Euro Bölgesi Sanayi Üretimi (Aylık) (Kas) Beklenti: 0,2%  Önceki:2,1%
16:30   ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ara) Beklenti: 0,4%  Önceki:0,2%
18:30   ABD Ham Petrol Stokları Beklenti:-2,266M Önceki:-8,010M
22:00   ABD Federal Bütçe Dengesi (Ara)  Beklenti:  -200,0B Önceki: -145,0B




ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç