Powell Bugün Tekrar Senato'da Konuşacak...

Powell Bugün Tekrar Senato'da Konuşacak...

Dün Senato’nun Bankacılık Komitesi’ndeki konuşan FED Başkanı Powell, bugün de Senato’nun Finansal Hizmetler Komitesinde konuşacak. Dün yaptığı politika ve görünüm ile ilgili açıklamalardan daha farklı ve sürpriz bir şey söylemesini tahmin etmemekle birlikte yine de konuşma takip edilmelidir.

Powell’ın Açıklamalarından Önemli Detaylar…

FED Başkanı Powell, dün Senato’nun Bankacılık komitesine yaptığı sunumda herhalde dikkatleri çeken en önemli cümle “ekonomik aktivite, istihdam ve enflasyon hedeflerimizden çok uzaktayız ve önemli bir ilerleme olması için zaman geçmesi gerekli.” İfadesi olmuştur.

FED hali hazırda 120 Milyar $’lık varlık alımı gerçekleştirmekte ve hedeflere ulaşana kadar bunun devam edeceği daha önce belirtilmişti. Eğer varlık alım hızında değişiklik olursa da bunun iletişimini açık bir şekilde yapacaklar.

*Enflasyon %2 hedefimizin altında kalmaya devam ederken pandemi, bazı sektörlerde fiyatları aşağıda tutmaya devam ediyor.
*Aşılama süreci normal şartlar için umut veriyor ancak ekonomi politikaları virüsün yayılımına ve kontrol altına alınma şekline göre belirlenecek.
*Tarım Dışı İstihdam pandemi öncesinin 10 milyon altında.
*FED likiditesi ve varlık fiyatları arasında bağlantı var. Ancak piyasalardaki oynaklığı belirleyen birçok faktör de var. FED’in para politikası bunlardan sadece biri.
*Yılın geri kalanında enflasyon yükselebilir. Ancak bu geçici ve baz etkisinden kaynaklanacaktır. Enflasyonun yükselmesi için zamana ihtiyaç var.
*Mali destek ve harcamaların yüksek enflasyona yol açacağını düşünmemekle birlikte, kontrol dışı bir enflasyonda bununla başa çıkacak araçlara sahibiz.
*Ekonomi tamamen açıldığında fiyatlar üzerinde birden yukarı yönlü baskı görebiliriz. Ancak bunlar kuvvetli ve uzun süreli olmayacaktır. Enflasyonun sorun olacak şekilde yükselmesini beklemiyorum.
*ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükseliş, enflasyon ve büyüme beklentileriyle paralel. Ancak FED sadece tahvil faizlerine bakmıyor.

Yeni Zelanda Merkez Bankası Politikasını Korudu…

Asya seansında takip edilen en önemli veri Yeni Zelanda Merkez Bankası’nın para politikası kararları oldu. Alınan kararlara göre banka, politika faizini %0.25 oranın sabit tuttu. Varlık alım miktarını da 100 Milyar NZD seviyesinde sabit tuttu. Banka yaptığı açıklamada gelecekte ekonomi durumunun virüse bağlı olarak belirsizliğini koruduğunu belirtti.

TCMB’den TL İçin Yeni Sıkılaşma Adımı…

Son zamanlarda hafif de olsa değer kaybeden Türk Lirası için TCMB, TL cinsi zorunlu karşılık oranlarını 200 baz puan yukarı çekerek yeni bir sıkılaştırma adımı attı.

Veri Ajandası:
*10:00 | Almanya – 2020 Ekonomik Büyüme Sonuçları
*18:00 | FED Başkanı Powell’ın Açıklamaları
*18:30 | ABD Ham Petrol Stokları

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç