FOMC Toplantı Tutanakları Bekleniyor…

FOMC Toplantı Tutanakları Bekleniyor…

Bu akşam TSİ 21:00’de FED’in Mart ayında gerçekleştirdiği FOMC toplantısının tutanakları yayımlanacak. Dikkat edilmesi gereken konu, FOMC üyelerinin arasında büyüme, istihdam ve enflasyona ilişkin görece iyimser tahminlerin sonuç vermesi durumunda, politika faizinin artırılması hakkında uzun süre beklemeye devam edilip edilmeyeceği olacaktır. Üyeler arasındaki bu tartışma tutanaklarda dikkatle takip edilecektir.

 

Euro Bölgesi’nde Hizmet PMI Endeksi Yükseldi…
*Euro Bölgesi'nde hizmet satın alma yöneticileri endeksi (PMI) mart ayında, şubat ayına göre 3,9 puan artışla, 49,6 puana yükseldi. Bileşik PMI ise martta 4,4 puan artışla 53,2 puana yükseldi. IHS Markit tarafından yapılan açıklamada, Euro Bölgesi’nde işletme faaliyetlerinin mart ayından dört aylık düşüşten toparlanmaya başladığını ve artışın beklentilerin üzerinde olduğuna işaret ettiği belirtildi.  Almanya’da ise hizmet PMI 5,8 puan arttışla ve 51,5 puana yükseldi.


İngiltere Hizmet PMI Arttı...
-İngiltere’de hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) mart 6,8 puan artışla 56,3 puan düzeyine çıktı.


ECB/Knot: Pandemi Alım Programı Devreden Çıkabilir…
vrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Klaas Knot, pandemi acil alım programını (PEPP) üçüncü çeyrekten itibaren kademeli bir şekilde durdurmaya başlayabileceklerini söyledi.


Hazine Mart Ayında Fazla Verdi…
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre;
-Nakit dengesi Mart'ta 40,98 milyar TL fazla verdi
-Faiz dışı denge Mart'ta 53,68 milyar TL fazla verdi
-Nakit dengesi Ocak-Mart döneminde 11,29 milyar TL fazla verdi
-Faiz dışı denge Ocak-Mart döneminde 56,4 milyar TL fazla verdi



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç