FED Öncesi Gelen Son Veriler Ne Anlatabilir ? Bugün ABD Enflasyon Beklentisine Dikkat !

FED Öncesi Gelen Son Veriler Ne Anlatabilir ? Bugün ABD Enflasyon Beklentisine Dikkat !

Dün ABD tarafından oldukça iyi veriler geldi ve piyasada Dolar pozitif bir hava esti. ABD Dolar endeksi 92.47’den 92.95’e yükseldi. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise %1.33 seviyelerine çıktı.

Dün açıklanan Perakende ve Çekirdek Perakende satışlar, beklenti ve bir önceki ayın üzerinde geldi. Ek olarak Philly FED İmalat Endeksi de geçen aya göre sıçradı. Bu veriler ABD ekonomisindeki aktivitede bozulma olmadığını gösteriyor ve FED’in bu yıl varlık alımlarını azaltmaya başlayabileceği ihtimalini canlı tutuyor. Bu senaryo ise dün Dolar lehine hareketlerin gelmesine ve Ons Altın’ın baskılanmasına sebebiyet verdi.

Yine de hafta içerisinde ABD enflasyonunun zirveden hafif gerilemeye başlaması FED üzerindeki baskıyı hafifletti. Hafta içerisindeki kararsız hareketten zaten bu net bir şekilde anlaşılıyordu. 

ABD Tüketici Güveni ve Enflasyon Beklentileri Verisi Önemli…

Bugün Michigan Üniversitesi’nin açıkladığı ve piyasanın da göz ardı etmediği Tüketici Güveni ile Enflasyon Beklentileri verisi var. Bu veriyi de yine takip edeceğiz. Özellikle enflasyon beklentileri tarafında yükseliş olup olmadığı FED üzerinde baskıyı tartabilmek adına alt veri olarak karşımıza çıkabilir.

Önümüzdeki Hafta…

Önümüzdeki hafta Çarşamba gününe kadar önemli bir veri gözükmüyor. Yine de Pazartesi günü haftanın verilerini açıkladığımız çizelgelerini ikon.news sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Çarşamba günü ise kritik FED toplantısı gerçekleşecek. Hemen akabinde Perşembe günü ise Türkiye ve İngiltere Merkez Bankalarının para politikası kararları olacak.

Veri Ajandası:
*09:00 | İngiltere – Perakende Satışlar
*12:00 | Euro Bölgesi – TÜFE
*17:00 | ABD – Michigan Üniversitesi Tüketici Güveni ve Enflasyon Tahminleri

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç