Euro Bölgesinde Tüketici Enflasyonu %3,00’le 10 Yılın En Yükseğinde…

Euro Bölgesinde Tüketici Enflasyonu %3,00’le 10 Yılın En Yükseğinde…

*Euro Bölgesinde tüketici enflasyonu (TÜFE) Ağustos ayında bir önceki yılın aynı göre(yıllık bazda) yüzde 3 ile son 10 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Piyasa beklentilere paralel gelen enflasyon artışı aylık bazda ise yüzde 0,6 artış kaydetti. Enerji ve gıda maddelerinin dahil edilmediği çekirdek enflasyon ise yıllık bazda yüzde 1,6 ile bir önceki dönemle aynı gelirken, aylık bazda yüzde 0,3 artış gösterdi.

*Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Martins Kazaks, enflasyona ilişkin yaptğı değerlendirmede; istikrarlı ekonomik toparlanmanın, tedarik zincirindeki sıkıntıların devam etmesini ve beklentilerdeki artış nedeniyle Euro Bölgesi enflasyonunun tahmin edilenden daha fazla yükselebileceğini öngördüğünü söyledi.

* İrlanda MB Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi Gabriel Makhlouf ise "Euro Bölgesi'nde aşırı yüksek enflasyon korkularının şu anda abartıldığına inanıyorum ve cari fiyat baskılarının zaman içinde kaybolacak geçici faktörleri yansıttığını düşünüyorum. Ancak, fiyat baskılarının kalıcılığı konusunda kayda değer bir belirsizlik var" dedi.


İngiltere'de Perakende Satışlar Ağustos Ayında Azaldı...
*Perakende Satışlar (Aylık) Açıklanan: -0,9% Beklenti: 0,5% Önceki: -2,5%
*Perakende Satışlar (Yıllık) Açıklanan: 0,0% Beklenti: 2,7% Önceki: 2,4%
*Çekirdek Perakende Satışlar (Aylık) Açıklanan: -1,2% Beklenti: 0,8% Önceki: -2,4%
*Çekirdek Perakende Satışlar (Yıllık) Açıklanan: -0,9% Beklenti: 2,5% Önceki: 1,8%



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç