FED Başkan Yardımcısı Clarida’dan Aralık Toplantısı İçin Şahin Görüş…

FED Başkan Yardımcısı Clarida’dan Aralık Toplantısı İçin Şahin Görüş…

FED Başkan Yardımcısı Clarida, 2021 Asya Ekonomi Politikası Konferansı’nda “Küresel Para Politikası Koordinasyonu, İşbirliği ve Korelasyon Perspektifleri” konulu bir konuşma gerçekleştiriyor. Konuşma genelinde FED politikalarına ilişkin pek bir açıklaması olmamıştı. Ancak soru cevap bölümünde bir takım şahin açıklamalarda yaptı.

Clarida;

*Aralık toplantısı için varlık alımlarını yavaşlatmanın daha da hızlandırılmasının tartışılabileceğini belirtti. Bu durumda 15 Milyar $ olarak belirlenen varlık alımlarını yavaşlatma hızının Aralık ayında daha da arttırılması için bir yeşil ışık yakılmış oldu.

*Ekonomi çok güçlü bir konumda ve enflasyon için yukarı yönlü risk var.

*Ekonomi dördüncü çeyrekte daha güçlü bir sonuçla çıkabilir.

Bu şahin ifadelerin ardından akşam saatlerine doğru 1.1250’den 1.1320’ye yükselmiş olan EURUSD paritesi, tekrar 1.13’ün altını gördü. Ons Altın ( XAUUSD ) tarafında da akşam saatlerine doğru 1860 $ olan fiyat, 1844 $’a geriledi. ABD borsaları tarafında ise açıklama sonrası önemli ölçüde bir geri çekilme gerçekleşmedi.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri %1.525’den %1.545’e yükseldi. Ancak halen günün en düşük bölgelerinde kalmaya devam ediyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç