ECB Toplantı Tutanakları Yayımlandı...

ECB Toplantı Tutanakları Yayımlandı...


Avrupa merkez Bankası(ECB) 28 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği toplantısının tutanaklarının yayımladı. ECB bu toplantısında faiz oranında bir değişikliğe gitmemiş ve politika faizini %0,0 seviyesinde bırakmıştı.

 

Tutanaklardan açıklamalar:

 *İyileşmenin sonraki aşamalarına daha düşük büyümenin eşlik etmesi normaldir.

*Son dönemde fiyatlar üzerindeki yukarı yönlü baskının çoğu baz etkilerinden geliyordu.
*Mevcut görünümün durgunluk unsurundan açıkça yoksun olduğu vurgulandı.

*Fiyatlardaki ve çıktılardaki farklı yönlerdeki geçici hareketler stagflasyon olarak adlandırılmamalıdır.

*1970'lerdeki stagflasyon deneyimlerinin, endekslemenin ücretlerin enerji fiyatlarına tepki vermesine izin verdiği farklı bir ortamda gerçekleştiği hatırlatıldı.
*Üyeler, Bay Lane'in girişinde yaptığı değerlendirmeye genel olarak katıldılar, yani enflasyonun 2022'de düşmesi bekleniyor.
*Üyeler, kısa vadeli enflasyon görünümünde beklenen tümsek şeklindeki model üzerinde geniş çapta anlaştılar.
*Artan enerji fiyatlarının ve arz darboğazlarının etkilerinin geçici olacağına, ancak 2022'de enflasyondaki düşüşün artık önceden tahmin edilenden daha uzun süreceğine dair güven ifade edildi.
*Mevcut konjonktürde kilit sorunun, son gelişmelerin orta vadeli enflasyon görünümü için ne anlama geldiği konusunda üyeler arasında geniş bir mutabakat var.
*Üyeler, orta vadede enflasyondaki artışın daha yüksek ücret artışı ve enflasyon beklentileri gerektirdiğini düşünmüşlerdir.
*Müzakere edilen ücret artışının sınırlı kaldığı ve ücretler üzerinde henüz ikinci tur etkilerin belirtisi olmadığı görüşü yaygın olarak paylaşıldı.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç