images/pariteler/pariteicon_28.svg

AUDUSD – Haftalıkta Omuz Baş Omuz Çalışması ve İhtimaller…

AUDUSD paritesine haftalık bazda baktığımızda 2020 Ağustos ayından bu yana omuz baş omuz çalışması yapıldığını ve günümüz itibariyle formasyonun sağ omzunun tamamlandığını görüyoruz.

Formasyonun son aşamasında dolar endeksindeki son zamanların güçlü hareketi sebebiyle 0.70 seviyesine kadar gerileme yaşanmıştı. Burası yine grafikten görüldüğü üzere formasyonun boyun bölgesi ve ilk denemede kırılmadı. Tepki gelmeye devam ediyor. Tepkilerin devamında yukarıda 0.7240 direnci aşılırsa yukarıda Fibonacci düzeltme bölgelerinin bulundğu alanlar gündeme gelecektir.  Tepeden çizdiğimiz downtrend çizgisi de direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Bu trendin altında kaldıkça yükselişlerin kalıcı olmama durumu teknik olarak mümkün.

Trendin yukarı yönde kırarsa, 2020 Mart ayındaki dip bölgesinden başlayan yükseliş sürecinin hız kazanarak devam etmesi öngörülebilir.

Tepkilerin ardından gelebilecek olası düşüşlerde ana destek bölgesi 0.706/0.70 taralı alanı olacaktır. Bahsettiğimiz formasyonun gövdesi olan bu kritik bölge kırılırsa dolar lehine hareketlerin (yani düşüşlerin) parite üzerinde sert şekilde hissedilmesi beklenebilir.

Destekler: 0.7150 – 0.7060 – 0.7000

Dirençler: 0.7240 – 0.7390 – 0.7505

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç